Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde birkaç gündür sıcak ve açık hava vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ederken, sıcak havalarının daha ne kadar devam edeceğini merak edenlere ise uzmanlardan, pastırma sıcaklıklarının devam edeceği müjdesi geldi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, konuyla ilgili önemli açıklamalrda bulundu.

ERDOĞAN: GÜN İÇERİSİNDE SICAKLIĞIMIZ 20 DERECE CİVARINDA

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, sıcaklıkların hafta boyunca devam edeceğinin altını çizerek, “Hava sıcaklıklarına baktığımız zaman özellikle minimum sıcaklıklarda 1-2 derece, maksimum sıcaklıklarda ise gün içerisinde normallerin 4-5 derece üzerinde bekliyoruz,  şöyle ki özellikle gün içerisinde sıcaklığımız 20 derece civarında, minimum sıcaklığımız ise 4-6 derece arasında değişecek” diye konuştu.

ERDOĞAN: YAĞIŞ BEKLENTİSİ YOK, HAFİF PUS BEKLİYORUZ

Erdoğan, sıcak havaların ardından ise yağış beklentisinin olmadığını ifade ederek “önümüzdeki bir haftalık tahminlerimize baktığımız zaman yağışsız bir hava bekliyoruz sadece meteorolojik olarak hayatı çok olumsuz etkilememek kaydıyla sabah saatlerinde hafif pus bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: SICAKLIKLAR MEVSİM NORMELLERİ ÜZERİNDE DEVAM EDECEK

Öte yandan Erdoğan, Bu kış nasıl olacak? Sorusuna ise “Tahminlerimize göre sıcaklıklarımızı mevsim normalleri üzerinde bekliyoruz yağış olarak da mevsim normalleri üzeninde yağış almayı bekliyoruz yıl başından itibaren baktığımız zaman mevsim normalleri üzerinde yağış aldık ama özellikle son iki ay ekim ve kasım ayı mevsim normallerinin üzerinde gözüküyor kasım ayının son 10 günü içerinse mevsim normalleri dahilin de yağış alırız diye bekliyoruz” dedi.