Elazığ İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle "Peygamberimiz ve Çocuk" konulu konferans düzenlendi.

Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferans, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca tarafından verildi.

Konferans İl Müftü Yardımcısı Özer Cömert’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Selami Aydın, çocuklar ailenin yanı sıra milletlerin ve toplumların geleceği için de önemli bir yer teşkil etmektedir” dedi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ise peygamberimizin en güzel ahlak üzerine gönderildiğine dikkat çekerek, “rabbim bizleri de o’nun ahlakı ile ahlaklanmayı nasip eylesin!” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından konferansın ana teması “Peygamberimiz ve Çocuk” konusu ele alındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Fatih Mehmet Karaca, Peygamberimizin çocuklarla ilişkileri nasıldı ve onlara nasıl davranırdı? Çocuk Peygamberimiz için ne ifade ediyordu? Bir çocuğun eğitimi ile nasıl ilgilenirdi? Konuları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yaklaşık bir saat süren ve ilgi ile takip edilen konferansın ardından protokol tarafından çocuklara çeşitli hediyeler verildi.