Peygamber efendimizin Dünyaya teşriflerinin 1446. Yıldönümü nedeniyle; Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından program düzenlendi.

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, şube müdürleri,  öğrenciler ve veliler katıldı.

“DÜNYA YENİDEN HUZUR BULMAYA BAŞLAMIŞTIR”    

Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Oktay Ağ, “Çok şükür ki bir Mevlid-i Nebi haftasında daha konuşmuş bulunuyoruz. Hz. Peygamberin doğumundan itibaren dünya artık eski dünya olmamaya başlamıştır. İnsanoğlunun tam bataklık içine düştüğü o büyük kurtarıcı yeryüzüne inmiş. Dünya yeniden huzur bulmaya başlamıştır. Hz. Peygamber efendimiz (s.a.v) kendi doğumu ile ilgili olarak şöyle buyurmuşlardır; şüphesiz ilk insan olan Hz. Adem daha çamurundayken yani henüz yaratılmamışken ben Ümmü’l kitap olan Allah’ın katındaki Levh İ mahfuz kitabında onun kulu ve peygamberin sonuncusu idim. Ben atam Hz. İbrahim’in kabul olmuş duasıyım. Hz. İsa’nın kavmine verdiği müjdesiyim ”dedi

“SÖYLEDİKLERİMİZLE YAPTIKLARIMIZIN BİR OLMASI GEREKİYOR”

Peygamberimiz efendimizin yaşayan bir kuran olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Peygamberimiz efendimizin yaşayan bir Kur’an’dı. Bizlerin önderi, önderliğiyle bize rehberlik yaptığı, peygamberimize laik kimseler olmak için bize dediklerini, bize ulaştırdıkları hayatımıza uygulamamız gerekiyor. Söylediklerimizle yaptıklarımızın bir olması gerekiyor. Hele hele kendimizle hiçbir zaman çelişmememiz gerekiyor. Burada öğrencilerimizi görüyoruz, bizim sizden istirhamımız gerçekten dinimiz güzel yaşamak ve güzel ahlaklı olmak. Zaten Peygamber efendimizde öyle diyor, din güzel ahlaktır. Ahlakı güzel olanın dinide güzeldir diyor ”ifadelerini kullandı.

“PEYGAMBERİMİZİ SEVDİĞİMİZİN BİR İŞARETİ BİR, İSPATI İSE İBADETTİR”

Böylesi programların peygamber efendimizi sevgimizin ispatı olduğunu söyleyen İl Vaizi Turgut Tuna, “Bu toplantılar efendimizi sevdiğimizin bir ispatıdır. Sevgi ispat ister, feragat ister. Bunu amele dökmediğimiz sürece bu sözde kalır. Nesibe annemiz Uhud’a gittiği zaman efendimizin hayatı tehlikeye düşünce efendimizin yanına koşuyor. Efendimiz Uhud savaşından sonra diyor ki sağıma gitsem Nesibe’yi görüyorum, soluma baksam Nesibe’yi görüyorum, önüme baksam Nesibe’yi görüyorum, arkama baksam Nesibe’yi görüyorum. Nesibe’ye savaşın sonunda soruyor Nesibe benden ne istiyorsun, diyor ki Ya ResulAllah ben senden cennete komşu olmak isterim ve efendimiz diyor ki o zaman ben dua edeceğim sende yardım edeceksin bana. Soruyor efendim nasıl yardım edeceğim sana, namaz kılarak yardım edeceksin diyor. Namaz kılmadan Müslüman olunmaz. Burada toplanmamız bir vesileydi. İbadetsiz olmaz. Bunun için gençler bu peygamberimizi sevdiğimizin bir işareti bir, ispatı ise ibadettir” ifadelerini kullandı.