Pandemi nedeniyle uzun süredir bir arada olamayan ve rutin toplantılarını gerçekleştiremeyen Platform 23, İstanbul’da düzenlenen toplantıda buluştu.

Toplantıya Elazığlı siyasetçi, bürokrat ve iş insanları katıldı.

ALTUNBAŞ: ELAZIĞ’IN ALTINCI BÖLGEDEN ÇIKMAMASI LAZIM

Toplantının amacından bahseden Platform 23 Başkanı Harun Altunbaş, “Geçmişle ilgili bir şey söylemek istiyorum. Cazibe merkezi çıkmamış olsaydı inanın Elazığ’da çok büyük yatırımlar olacaktı. Heyecanlı bir şekilde iş adamlarımız hazırdı. Bir cazibe merkezi olayı çıktı. O cazibe merkezinde bedavacılık vardı. Bu bedavacılık olunca insanlar bedava fabrika kurarım, devlet para verecek yapacağız dedi. Makine tesisat verece diyerek yatırımları aksattı. Ondan sonra bu pandemi geldi. Ekonomik sıkıntı Türkiye’de biraz baş gösterdi. 22 tane ilin cazibe merkezine alınmasının en büyük sebeplerinden biri de Platform 23’tür. Elazığ Belediyesi eski başkanımız Mücahit Bey’in katkılarıyla özellikle Kanal Fırat’ta Zeki Bey’in nezdinde bütün personellerine teşekkür ediyorum. Onların da katkılarıyla milletvekillerimiz harekete geçirdi. Milletvekillerimiz bunu Elazığ milletvekilleri dile getirince diğer illerde bunu dile getirdi Altıncı bölgeye bizi aldılar. Bu önümüzdeki yıl galibe altıncı bölgede bu yıl sonunda bitiyor. Ben genel başkan yardımcımıza, Mücahit Bey’e rica ediyorum Elazığ’ın altıncı bölgeden çıkmaması lazım” ifadelerini kullandı.

ALTUNBAŞ: TÜM SEKTÖRLERİN PLATFORM KURMASI LAZIM

Harun Altunbaş, “İstiyoruz; platform çok kurulsun. Tekstilciler platformu bizi saysınlar. Plastikçiler de bizimle beraber yatırım başladı. Çanak fabrikası kuruldu Metin Başbay Bey kurdu. Mesela sanayiciler, dökümcüler… hangi sektör varsa bunların da platform kurması lazım. Önemli olan başlatmak. Başlatılırsa televizyonlarda reklam çıksa, Kanal Fırat’ın büyük bir katkısı oldu. Çıktı yeni bir cam sanayi kuruldu. 28 bin metrekare civarında. Saka Tekstil gitti orada fabrika kurdu. Çok büyük personel çalıştıracağım diyor. Allah razı olsun hepsinden” şeklinde konuştu.

Toplantıda Elazığ’ın kalkınma ve tanıtımına yönelik pek çok konu masaya yatırıldı.

İstanbul’da gerçekleştirilen toplantının detaylarını saat 21.00’de Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanacak olan Arka Plan’da izleyebilirsiniz…