Önce deprem ardından da koronavirüs süreci nedeniyle sıkıntı üzerine sıkıntı yaşayan Elazığlı esnaflarla ilgili il dışındaki Elazığlılar oldukça anlamlı bir karar aldı.

Platform23 tarafından alınan karar neticesinde İl dışında yaşayan Elazığlıların tüm gıda ihtiyaçlarını Elazığ’daki esnaflardan alınmasına karar verildi.

Şehirdeki esnaflara destek olmak amacıyla alınan karar doğrultusunda istenilen tüm ürünler kargoyla Elazığ’daki esnaflardan temin edilecek.

ALTUNBAŞ: ELAZIĞLI ESNAFLARIMIZA KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Platform 23 Başkanı Harun Altunbaş konuyla ilgili açıklama yaparak “Platform23’ün bu ayki toplantısı neticesinde almış olduğumuz kararı açıklıyorum. Elazığlı hemşehrimiz Cumhuriyet Savcısı Metin Küçükerdem beyin tavsiyesi üzerine tüm alışverişlerimizi gıda ürünlerini Elazığ’dan satın alıp kargoyla İstanbul’a getirteceğiz. Birkaç arkadaşımız bu şekil zaten yapıyoruz. Bunu yaparken hem bizim bütçemize katkı oluyor hem de Elazığ esnafına katkı oluyor. Deprem neticesinde Elazığ esnafı çok zor durumda kaldı. Bu durumda biz Elazığlı esnaflarımıza katkı sağlamış olacağız. Bir Elazığ nüfusu kadar da dışarıda Elazığlı yaşıyor. Elazığ’da yetiştirilen ürünlerin birçoğunun organik olduğunu biliyoruz. Kargolarla artık her şey hızlıca ulaşıyor. Biz bu yönde böyle bir karar aldık.

“BÜTÜN DERNEKLERİMİZE TAVSİYE EDİYORUZ”

Harun Altunbaş, “Bu kararımızı Kanal Fırat televizyonumuz aracılığıyla açıklıyoruz. Allah razı olsun Kanal Fırat’tan. Bu tür konularda çok duyarlılar. Özellikle Genel Yayın Yönetmeni Zeki bey bu konularda çok duyarlı. Biz de bunu bütün derneklerimize tavsiye ediyoruz. Herkes kendi üyelerine mesaj oluyla iletmelerini rica ediyoruz. Türkiye’de bir slogan var ‘biz bize yeteri’ diye Biz Elazığlılar da biz bize yetelim. Devlet her yeri göremeye bilir. Köylerimizde ilçelerimizde fakirler olabilir. İl dışındaki ve yurt dışındaki hemşehrilerimiz yardım etsinler, Allah rızası için yardımları olur hem de katkı sağlamış olur. Özellikle biz Platform23 olarak tüm alışverişlerimizi Elazığlı esnaflarımızdan yapacağız. Bunu duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Platform 23 tarafından alınan bu karara şehirdeki esnaflara bir nebzede olsa can suyu olması için il dışında yaşayan tüm Elazığlıların destek vermesi bekleniyor.