AFAD Sen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Polat, memur ve memur emeklileri için verilen zammı değerlendirdi.

POLAT: HÜSRANLA SONUÇLANMIŞTIR

AFAD Sen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Polat, “2019 memur toplu görüşmelerinin 5’incisi gerçekleşmiştir. Memurlar yine bekledikleri zammın çok altındaki kararla karşı karşıya gelmiş, hüsranla sonuçlanmıştır. Kamuoyuna yansıyanlar ile yapılan değerlendirme ile bize yetecektir. Masada rol kesenleri, rol çalanları, kulisleri, öğle tatilinde balon eylemlerini, mesai bitiminde cüzdan atma eylemlerini daha birçok senaryoyu izledik” dedi.

POLAT: MEMUR KENDİ KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR

Toplu Görüşme masasının yetkili sendikası olan Memur Sen’e göndermelerde bulunan Polat, “Masanın işlevselliği yok. Grevsiz masa olmaz. Masada tüm sendikalar olmalıdır. Ama hala üye sayısı ile övünüp memuru masada satan troller, siyaset ve ideolojilere boğulmuş sendikacılığın artık bir geçerliliği kalmamıştır. Memur kendi kaderine terk edilmiştir. Dün memuru masana %3.5’a satanlar bugünde yine %3’le memuru hüsrana uğratmıştır” diye kaydetti.

POLAT: MASADA BİR TİYATRO OYNANMIŞTIR

Polat, “Sadaka niteliğinde verilen zammı istemiyoruz” diyerek, “Yetkili sendikanın genel başkanı ve o masada oturanlar istifa etmelidirler. İstifada bir erdemliktir ama bunu bile yapamadılar. Biz dedik ki siyasi parti sendikacılığı ülkemizdeki sendikacılığın başına beladır. İdeolojinin gölgesine sığınmayın. Siyasi partinin gölgesine değil, memurun yanında olun. Masada bir tiyatro oynanmıştır. Roller belli ama başrolde olması gereken memur ne yazık ki figüran rolüne sokulmuştur. Memur Sen işverenle paslaşmıştır ve topu taca atmıştır. Bunu iyi bilin ki memur bunu unutmayacaktır. Memur kesimi bu eşsiz vatanın temelini oluşturan bir kesimdir. Memurları görmemezlikten gelemezsiniz ve duymamazlıktan da gelemezsiniz. Biz sendika olarak vatan bir bütündür kaderine terk edilemez düsturunun arkasındayız ve hep böyle kalacağız. Biz memurlar sadaka niteliğindeki zammı istemiyoruz” ifadelerini kullandı.