2021 yılında düzenlenecek olan Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırması PIRLS sınavına katılım sağlayacak olan 2 okul yöneticisi ve öğretmenlerini Elazığ İl Mili Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ziyaret etti.

Şehit Fethi Murat ve Altınçevre İlkokullarını Müdür Yardımcısı Yasin Karakaya ve Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger ile birlikte ziyaret eden Müdür Gürtürk, sınava girecek olan 4. Sınıf öğrencilerine il müdürlüğü tarafından hazırlanan şapka ve tişörtleri armağan etti.

GÜRTÜRK: BEŞ YILDA BİR 10 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİLERE UYGULANMAKTADIR

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Projesi olarak adlandırılan PIRLS (Progress in International Reading Literacy Study) beş yılda bir 10 yaşındaki öğrencilere uygulanmaktadır. İlköğretimin dördüncü sınıflarında uygulanan okuma testi öğrencilerin farklı metin türlerine göre okuma becerilerini saptamaktadır. PIRLS uygulamasında kullanılan iki farklı türdeki metin ve soruları Türkçeye çevrilmiş ve iki okulumuzun dördüncü sınıf öğrencilerine Haziran aylarında uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.

GÜRTÜRK: TÜRKÇE PROGRAMINDAKİ OKUMA KAZANIMLARI DOĞRULTUSUNDA TARTIŞILACAK

Müdür Feyzi Gürtürk, “Bu sorularla öğrencilerin farklı üst düzey düşünme süreçlerine ilişkin becerileri tespit edilecek, Öğrencilerin metinde açıkça verilmiş olan bilgiyi bulmaları, doğrudan çıkarımda bulunmaları, metinde sunulan bilgileri ve düşünceleri birleştirerek yorumda bulunmaları ve metinleri dil kullanımı ve içerik açısından değerlendirmeleri ölçülerek, alınan sonuçlar Türkçe programındaki okuma kazanımları doğrultusunda tartışılacaktır” şeklinde konuştu.