Elazığ’ın bağımsız milletvekili adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı.

Prof. Dr. Açık’ın ilk ziyareti Elazığ’daki medya mensupları oldu.

TURAN GAZETESİ ZİYARETİ

Yerel gazeteleri ziyaret eden Prof. Dr. Açık’ın ilk durağı Turan Gazetesi oldu.

TURAN: SONUNA KADAR BU ŞEHİR DESTEKLİYOR

Turan Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Turan, “Her anlamda, her alanda bu şehre önemli hizmetler yaptınız. Sonuna kadar bu şehir destekliyor. Elazığ sizi seviyor. Bizler hem Turan Gazetesi olarak hem aile olarak sizin yanınızda olacağız. Siz bu şehir için önemli bir değersiniz. Siz bu şehrin ablasısınız. Cenabı Allah çıktığınız yolda size yardım etsin. Bizler de yanınızda olacağız. Allah’ın izniyle siz bu şehre önemli hizmetler yaptınız, büyük katkı sağladınız. İş alanında büyük istihdam sağladınız. Bundan sonraki süreçte de ben bunu sağlayacağınıza inanıyorum. Allah yolunuzu açık etsin” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. AÇIK: ŞEHRİMİZİ KALKINDIRMAK İÇİN EMEK HARCAYACAĞIZ

Bağımsız Elazığ Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Ben bu yola çıkarken derdim gerçekten Elazığ. Elazığ için dertleniyoruz. Sizlerde öylesiniz. Biliyorsunuz şehrimizin birçok alanda gelişmeye, katkıya ihtiyacı var. Ben bundan önceki süreçte gerek sivil toplum çalışanı gerek akademisyenlikte, gerek iş dünyasında iş insanı olarak yapmış olduğum çalışmaları başka platformlara da taşıyarak şehrime daha çok hizmet etmek, insanımıza daha çok katkı sağlamak faydalı olmak için bu yola çıktık. Allah bizi mahcup etmesin. Zaten milletvekilliği aslında halka hizmetkarlıktır, halkın derdiyle dertlenmektir. Eğer bize nasip olursa inşallah çok güzel projelerimizle şehrimize yeni bir bakış açısıyla, yeni bir vizyonla katkı sağlamaya çalışacağız. Gerek ekonomik gerek sosyal gerek kültürel alanlarda. Milletimizin, vatandaşımızın refah düzeyini yükseltmek, Elazığ’ın sürdürülebilir kalkınmasını ve gelişmesini sağlamak için sizlerle tüm Elazığ’daki sivil toplum örgütleri, kamu kurumları, medya, yereldeki aktörler, iş dünyasında iş birliği içerisinde inşallah şehrimizi kalkındırmak için emek harcayacağız” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. AÇIK: VATANDAŞLARIN SORUNLARI İÇİN İLETİŞİM OFİSİ KURACAĞIZ

Prof. Dr. Açık, “Aslında benim hep hayalim olan bir projemde var. Eğer nasip olursa o projeyi de hayata geçireceğiz. Bir iletişim ofisi kuracağız, inşallah Elazığ’da. Sorunu olan insanlar bu iletişim ofisine gelip orada sorunlasrını dile getirecekler. Her bir sorun için tekrar tekrar Ankara’ya gitmek yerine oradaki ekip sorunları dinleyecek, o sorunlara ilişkin yerlerle iletişime geçecek. Gerektiğinde ben iletişime geçeceğim ve sorunları çözmek için emek vereceğiz. Sonucu da kendilerine bildireceğiz. Bu ofisin bir görevi bu olacak. İkinci görevi ise; sivil toplum örgütleriyle ortak akıl oluşturacak şehrin yararına yapılacak işlerde ortak hareket etmeyi sağlayacak. Üçüncü görevi ise AR-GE merkezinde hem şehir merkezinde gerekli projeler için yer oluşturacak, hem de bundan sonraki süreçte şehrimiz için olası sorunlar tespit edilecek ve daha o sorunlar oluşmadan önlemler alınarak o sorunların oluşması engellenecek inşallah” şeklinde konuştu.

PROF. DR. AÇIK: BİR EKİP DE ANKARA’DA KURACAĞIZ

Prof. Dr. Yasemin Açık, “Benzer bir örgütlenmeyi de Ankara’da yapacağız. Bizim şehrimizdeki insanların en çok hastalarıyla kendi hastalıkları ya da yakınlarının hastalığı nedeniyle başka şehirlere, Ankara’ya gittiklerinde zorluklar çekiyorlar. Onların havaalanından veya otogardan alınması, hastalıklarla ilgili hastanelerle iletişim kurulması, sorunlarının çözülmesine katkı sağlanması ve sonrasında Elazığ’a geri gelmelerine katkı sağlayacağız” dedi.

HABER AYRINTI GAZETESİ ZİYARETİ

Prof. Dr. Açık daha sonra Haber Ayrıntı Gazetesi’ni ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Serkan Gürtürk ve çalışanlarıyla bir araya geldi.

GÜRTÜRK: İNŞALLAH SEÇİMDE KAZANACAKSINIZ

Serkan Gürtük, “Bu duruşunuz çok önemli. Taktir ediyorum özellikle. Çünkü bir şekilde birilerinin sesini duyurması lazımdı. Uzun yıllar mücadele verdiniz. Temayüllerde olsun. Siyasette olsun. Şehre kazandırdığınız, şehre yaptığınız yatırımlar, istihdamlar bunlar bizim için çok önemli şeyler. Bu şehri terk etmediniz en azından. Bağlarınızı koparmadınız. Bu noktada bundan gurur duyuyoruz. İnşallah da kazanacaksınız. Bundan da ümitliyiz. Farklı bir düşüncemiz de yok” diye ifade etti.

FIRAT GAZETESİ ZİYARETİ

Bir sonraki durak Fırat Gazetesi oldu. Prof. Dr. Açık Fırat Gazetesi imtiyaz sahibi Semih Erdem ve çalışanlarıyla bir araya geldi.

Elazığ’da Sokak Satıcılarına Operasyon: 13 Gözaltı Elazığ’da Sokak Satıcılarına Operasyon: 13 Gözaltı

Semih Erdem, “Siz istemeseniz de biz sizi destekleyeceğiz. Bugüne kadar da hep destekledik” ifadelerini kullandı.

GÜNIŞIĞI GAZETESİ ZİYARETİ

Prof. Dr. Açık, Günışığı Gazetesini ziyaret ederek imtiyaz sahibi Nafiz Koca ve çalışanlarıyla bir araya geldi. Nafiz Koca, “Çıktığınız yolda başarılar diliyorum. Yasemin Hocam Elazığ’ın bir değeri. Gerek ticarette, gerek sanayide. Gerek Elazığ’ın sosyal hayatında şehre önemli katkıları olan bir değerimiz. Bu bağlamda da sizlerin Milletvekili olarak mecliste olmanızı önemsiyoruz şehrimiz adına” dedi.

GÜNEBAKIŞ GAZETESİ ZİYARETİ

Prof. Dr. Yasemin Açık, ardından Günebakış Gazetesi’ni ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Erhan Doğan ve gazete çalışanları ile bir araya geldi.

ELAZIĞ’IN SESİ VE 424 HABER SİTELERİ ZİYARETİ

Bağımsız Aday Prof. Dr. Açık, Elazığ’ın Sesi ve 424 Haber sitelerini ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenleri ve Gazeteci Yazarlar Erhan Dabak ve Erol Kara ile bir araya geldi.

DABAK: YAPTIĞINIZ FEDAKARLIK HER ŞEYİN ÖTESİNDE

Erhan Dabak, “Elazığ için yaptığınız fedakarlık hakikatten her şeyin ötesinde” diye konuştu.

KARA: HERKES SİZDEN BAHSEDİYOR

Erol Kara, “Hem şehirde hem kırsal kesimde ısrarla sizden bahsedilmesi, bir yere konuşması bizim için çok önemli” dedi.

HABER KENT GAZETESİ ZİYARETİ

Daha sonra Haber Kent Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Efraim Gündem ve gazete çalışanları ile buluştu. Gündem, Prof. Dr. Açık’a başarılar dileyerek yanında olduklarını belirtti.

SONSÖZ GAZETESİ ZİYARETİ

Sonsöz Gazetesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Açık, İmtiyaz Sahibi Muhammed Şağbanşua ve gazete çalışanları ile bir araya geldi. Şağbanşua, ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

HAKİMİYET GAZETESİ ZİYARETİ

Daha sonra Hakimiyet Gazetesine geçen Prof. Dr. Yasemin Açık,  İmtiyaz Sahibi Ahmet Toprak ve çalışanları ile görüştü. Toprak başarı dileklerini iletti.

TOPRAK: SİZE CİDDİ BİR TEVECCÜH VAR

Ahmet Toprak, “İnşallah iyi olur. İnsanların sizinle ilgili beklentisi var. Size ciddi bir teveccühleri var. Her kesimden. Özellikle AK Parti’den gelen var” diye ifade etti.

Prof. Dr. Açık, Tek Medya Grubu da ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Zülfü Bal ve ekibiyle görüştü.

Bal, “Siz yıllar önce gitmeliydiniz. Yıllar önce gitmeliydiniz. Tabi birde kader diye bir şey var. nasip diye bir şey var. Zamanı şimdiymiş”