Makam odasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Sait Belirgen'e bugün ilk olarak görev yaptığı hastanede cenaze töreni öncesi veda töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen veda törenine Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, ETSO Başkanı İdris Alan, il protokolü, Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları katıldı.


Olay, dün saat 11.45 sıralarında Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimliğinde meydana gelmişti. Medikal işiyle uğraştığı öğrenilen S.G., görüşme bahanesiyle girdiği Başhekim Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen’i odasında 3 el ateş ederek vurmuş, saldırgan daha sonra kafasına dayadığı silahı ateşleyerek intihar giriminde bulunmuştu. Başhekim Berilgen 5 saatlik müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

 "Medeni bir davranış istiyoruz"

Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbettin Demirağ veda töreninde yaptığı konuşmada, "Benim için hayatımın en kötü iki gününü geçiriyorum. Olaydan iki saat önce beraberdik. Said beyle çeyrek yarıyıldır arkadaşız, kardeş gibiydik. Sadece işini yapan makam mevki sahibi olmak istemezdi. Kul hakkını bilirdi. Birilerinin keyfi için doğru bildiğinden kaçmazdı. İşin gereğini yapardı. Onu asistanlıktan beri arayan beni bulurdu. Hep bana sorarlardı Said hoca neredeydi. Adam gibi adamdı. Bunu hak etmiyordu. Kimsenin de bu hastaneden alacağı yoktu. Üniversite hastaneleri içinde en güzel idare edilen hastaneydi. İşler yürüsün diye bütün meslek taşlarıyla kavga ederdi çünkü herşey hastane içindi. Sadece sağlık camiası, Elazığ değil vatan güzel bir evladını kaybetti. Kendisine rahmet diliyorum. Herkese sabırlar diliyorum. Kapısı herkese açıktı. Haklarınızı helal edin. Kimsenin alacağı varsa kefilim gelsin bana vereyim. Hiçbir hekim hastasının kötü haberini ailesine vermek istemez. Herkes bunu bilmeli, biz saygı istemiyoruz. Medeni bir davranış istiyoruz" dedi.

"Hastanede imkânsız olan işleri bile mutlaka imkânlı hale getirirdi"

Eski Müftü Peyami Güngör ise yaptığı konuşmada, “Bir kişi öldüğü zaman geride kalan kişiler o insandan razı olursa, Allah da ondan razı olur. Said hocamız herkesin razı olduğu bir insandı. Hastanede imkânsız olan işleri bile mutlaka imkânlı hale getirirdi çünkü buna ben de şahittim. Allah kendisinden razı olsun Bu kardeşimizin hepimiz üzerinde hakları vardı. Ahirete tehalük eden bu güzel insana haklarınızı helal edin. Cenabı Allah bu haklarınızı helal eylesin” diye konuştu.