Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban, Elazığ’dan bağımsız milletvekili adayı olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Bilal Çoban, Elazığ’dan bağımsız milletvekili adaylık başvurusunu yaptı.

ÇOBAN: ŞEHRİN SORUNLARINA ODAKLANMAYI İHMAL ETMEDİK

Jandarmanın 185’inci Kuruluş Yıldönümünde Çocuklara Özel Etkinlik Jandarmanın 185’inci Kuruluş Yıldönümünde Çocuklara Özel Etkinlik

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, “14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Elazığ Bağımsız Milletvekili adaylığı müracaatında bulunmaya karar verdik. Geniş istişareler neticesinde almış olduğumuz bu kararın özellikle şehrimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Değerli hemşerilerim, kıymetli medya mensupları; yıllardan beridir bu şehir için ne kadar çırpınıp ne mücadeleler verdiğimizin en yakın şahidi sizlersiniz. Bu aziz ve kadim şehrin hak ettiği yerde olmadığı, insanlarımızın komşu illere imrenip iç geçirdiği gerçeğini görerek, bu gidişe dur demek için bir siyasi çatı altında mücadelemi sürdürdüm ve yıllarca emek harcadım. Siz değerli hemşerilerimizin bize olan güven ve itimadı, bizlerin bu kadim şehre olan sevdamız, vermiş olduğumuz mücadeleyi her zaman anlamlı kıldı. Sizler de şahitsiniz ki aday olup girdiğimiz seçimlerde neticenin olumsuzluğuna bakıp da hiç bir zaman azim ve kararlılığımızdan bir nebze de olsa taviz vermeyip şehrin sorunlarına odaklanmayı ihmal etmedik. Şehrin her sorununa eğilip çözüm önerileri sunarak, çözümün bir parçası olmaya çalıştık. Birçok siyasetçi gibi seçimden seçime değil her an bu şehir ve şehir insanıyla birlikte olduk. Yıllardan beri bu mücadeleyi verirken uzak yakın demeden şehrin her metre karesine ulaştık. Bu süreç içerisinde, hiçbir kardeşimizi ötekileştirmeden İlçe ilçe, belde belde, köy köy gezerek dokunmadık kişi, gönlünü almadık insan bırakmadık" ifadelerini kullandı.

ÇOBAN: EĞİLMEDİM, TAVİZ VERMEDİM, DOĞRU BİLDİĞİM YOLDAN ASLA ŞAŞMADIM

Bağımsız Aday Prof. Dr. Bilal Çoban, “Yeri geldi Arıcak’ın bir beldesinin bir köyünde vatandaşımızın acısına ortak olduk, yeri geldi Keban’ın Baskil’in en ücra bir köyünde vatandaşımızın sevincine ortak olup mutluluğunu paylaştık. Ulaşılmadık kimse, sıkmadığımız tek bir el bırakmadık. Bütün bunları mensubu olduğum bir siyasi partinin çatısı altında sürdürmek için malumunuzdur bir kez daha Milliyetçi Hareket Partisinden Milletvekili Aday Adaylığı müracaatında bulundum. Yıllardan beri teşkilat disiplinine uyarak mensubu olmaya devam ettiğim partimde, Milletvekili aday listesinin hak ettiğim yerinde olabileceğimi umut ederken, listede olmadığımı gördük. Parti yöneticilerimizin almış olduğu bu karar özelde şahsımı ve bize gönül ve destek veren siz değerli hemşehrilerimizi üzse de, genelde bunda da bir hayır vardır diyerek kararı saygıyla karşılayarak MHP’de artık siyaset yapma olanağımızın olmadığını anladık. Bugüne kadar hep şehrimiz için mücadele ettim, durmadım, yorulmadım ve enerjimi ilimizin geleceği için kulandım. Eğilmedim, taviz vermedim, doğru bildiğim yoldan asla şaşmadım. Diğerlerine göre değil, şehirin değerlerine göre hareket etmeye çalıştım. Biliyorum yolumuz zor ve çetrefilli. Ancak el ele, gönül gönüle verdiğimiz zaman bu aziz şehrin çözülmeyecek problemi, üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk olmadığına da inanıyoruz.Bu vesileyle; şehrimizin kadim problemlerini TBMM çatısı altında gündeme getirip aynı çatı altında çözüme kavuşturmak için Bağımsız Milletvekili adayı olarak bir kez daha güzel gönüllerinize sığınıp kendimi sizlere emanet ettiğimi, nazik alakalarınıza sunuyorum. Destek ve Dualarınızı esirgemeyeceğinize olan inancım tamdır. Sürecin tüm şehrimiz adına hayırlara vesile olması dileklerimle, en derin saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.