Azerbaycan Kültür Derneği ve Simurg Derneği Başkanı, Azerbaycan Cumhur Yönetimi Cumhurbaşkanı Danışmanı Memmedov;  Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi stüdyosunda düzenlenen söyleşi programında öğrencilere maddi ve manevi medeniyetin önemini, geleneklerin, dinin, yeniliğin ve felsefenin önemini anlattı.

Türk dünyası için ‘dillerimiz farklı olabilir, önemli olan yüreklerimizin bir olmasıdır’ diyen Prof Dr. Memmedov’un katıldığı Söyleşi programına Azerbaycan Gençler Topluluğu Üyeleri, Şair Tuncer Sönmez, M. Şener Bulut, Okul Müdürü Tarık Tuncay Türkmen ve Fırat Üniversitesinin farklı bölümlerde eğitim gören bir grup Azeri öğrenci de katıldı.

“MİLLETLERİN GÜCÜ MEDENİYETLERİDİR”

Fuad Memmedov, Türk dünyası arasındaki birlik ve beraberliği sağlamada manevi değerlerin çok önemli olduğunu belirterek milletlerin gücünün medeniyet ile ölçüldüğünü söyledi. Memmedov; İslam camiasında Türklerin ve Türkiye’nin en cömert ve en mert millet olduğunu söyledi.

“MADDİ MEDENİYET TEK BAŞINA YETERSİZ KALIR”

Maddi ve Manevi medeniyetin öneminden bahseden Prof. Dr. Fuad Memmedov; maddi medeniyetin tek olduğu sürece tehlikeli olacağından, ülkeye, geleceğe, dine zarar verebileceğinin altını çizdi. Yürekle inanan, yüksek medeniyetli insanların sayısının arttırılması için çalışılması gerektiğini söyledi. Program yoğun bir ilgi ile takip edildi ardından konukların ve öğrencilerimizin soruları ile son buldu.