Prof. Dr. Görür Açıkladı! Elazığ’da Ne Kadar Süre Deprem Beklenmiyor?

Deprem Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ depremleriyle ve fay hattıyla ilgili Kanal Fırat Televizyonu’na önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, “Ben Elazığ’ın uzun yıllar belki 100 seneyi aşkın bir süre içerisinde yıkıcı, kendine atfedilecek bir depreme uğrayacağını doğrusu düşünmüyorum” dedi.

Prof. Dr. Görür Açıkladı! Elazığ’da Ne Kadar Süre Deprem Beklenmiyor?

Hemşehrimiz Deprem Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür Kanal Fırat Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan Furkan Dilaver ile “Son Baskı” programında Elazığ depremiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GÖRÜR: ELAZIĞ’DA 100 SENE İÇERİSİNDE YIKICI DEPREMİN OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Deprem Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, “Ben Elazığ’ın uzun yıllar boyunca belki de 100 seneyi aşkın bir süre içerisinde yıkıcı, kendine atfedilecek bir depreme uğrayacağını düşünmüyorum. Elazığ’ın kendi depremi olmaz. Keşke halkın yüreğine bir su serpebilsem ama ben bilimsel veriler ile söylüyorum. Elazığ’da bir takım depremler oluyor. Elazığ’ın Ocak ayında bir deprem yaşadı. Üzerinden 10 ay geçti. Elazığ zeminin çok heterojen olduğu bir yer. Biz hep Doğu Anadolu fayı değil, Anadolu fay zonu deriz yani fay kuşağı. Onun içerisinde bu faya genellikle paralel-yarı çok küçük faylar olur. Bunların bir kısmı yeryüzünde kimisi de yer altındadır. Bunlar ana pay düzleminde derinde bağlı olurlar. Böyle büyük bir fay olduğu zaman o bölge öyle kolay kolay duraylı hale yani dengeli hale, stabil hale gelmez. Stabil hale gelmesi için epeyi zaman geçmesi lazımdır” ifadelerini kullandı.

GÖRÜR: ELAZIĞ’DA ÖYLE UFAK UFAK DEPREMLER OLUR

Prof. Dr. Naci Görür, “Burada zaman zaman daha kırılmamış, yani ana şokun kıramadığı küçük küçük yerler kırılır. Ta ki burası tümüyle enerjiyi boşaltıp rahatlayıncaya kadar. Onun içinde bazen 1-2 sene bile geçebilir. Bu kadar büyük bir deprem ve kırıktan sonra tabiat kendi kendini dengeye getirebilmek için temizlik yapıyor. Kırılmamış yerleri kırıp rahatlıyor, düzeltiyor. Ta ki o koca kütle Kuzey Anadolu fayının sağında ve solunda olan kütle o bölgede yerleşip dengeli hale gelebilsin. Bu depremlerin çoğunun artçı depremler olma olasılığı çok fazladır. Dolayısıyla Elazığ’da bundan sonra ufak ufak depremler olur. Bu depremlerden çok tedirgin olmamak lazım” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2020, 00:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gulemanlı
Gulemanlı - 3 yıl Önce

Tedbir bizden, Takdir Allah’tan..

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 3 yıl Önce

1874 ve 1875 de iki tane 7 şiddetinde sivrice palu arasında fay hattında yıkıcı depremler olmuş. Nitekim aynı fay hattı son günlerde 3 şiddetli sallanmaktadır. Bunların fay hattını tetikleyen depremlerdir. İhtiyatı elden bırakmamak lazım. Bence sivrice palu arasında bir deprem olasılığı vardır. Orta hasarlı binalarA dikkat etmek lazım. Belediyeninde Elazığ da kentsel dönüşümü hızlandırması lazım

Türkay
Türkay - 3 yıl Önce

Şu gafilede bakın! ALLAH tan pazarlığın mı var,Halo.Lutfen böyle sarlatanlara itibar etmeyelim.İsi gücü medyada gündemde olmaktan başka endişesi olmayan biçare nin biri.

Gereksiz insansin
Gereksiz insansin @Türkay - 3 yıl Önce

Adam bilimsel konuşuyorum diyor zaten , senin gibi cahillerde bi elazigliyi kabul edemiyor. Hain pislik sni

sfa
sfa @Türkay - 3 yıl Önce

cahil hani ümmetine oku vadetmişti yaradan işte bunlar okuyan; senin yaşın onun ilmine yetmez türko..

Gakko
Gakko - 3 yıl Önce

Böyle değerli bilim adamlarını deprem konusunda kurulan kurullarda görevlendirmezler. Konuyla alakası olmayan kişileri siyaseten görevlendirirler buradalarda bile liyakat yok.

...
... - 3 yıl Önce

Olsa da bizim için sorun değil... Konteyner ve çadırlarda keyif çayı içeriz..

Elazığ 23
Elazığ 23 - 3 yıl Önce

Instagrsmda youtubede deprem uzmanı Ahmet Yakut u takip edin dedikleri çıkıyor

Baskilli Filozof
Baskilli Filozof - 3 yıl Önce

Gaybı sonsuz güç kuvvet sahibi Yüce Yaratıcı bilir. 2021 yılının ilk aylarında Elazığ merkez, Sivrice veya Pötürge segmentinde büyük bir deprem olsa Naci Hoca ne diyecek?


SIRADAKİ HABER

banner137