Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık yaraların sarılması adına depremin yaşandığı ilk andan itibaren devreye girdi.

TÜM TESİSLER VATANDAŞLAR İÇİN SEFERBER EDİLDİ

Prof. Dr. Açık, deprem nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar için tüm tesislerini seferber etti. Sultan Sarayı Düğün Salonları, Sporium23 tesisleri ve benzin istasyonlarını vatandaşların kullanımına açan Prof. Dr. Açık, geceyi bu tesislerde geçiren vatandaşlara yemek, çay ve su ikramlarının yapılması talimatını verdi. Yüzlerce vatandaş bu tesislerde kendini korumaya alarak geceyi aileleriyle birlikte sıcak bir ortamda geçirdi.

PROF. DR. AÇIK, ENKAZ BÖLGESİNDE

Mustafapaşa Mahallesi ve Sürsürü Mahallesi’ndeki enkaz kaldırma çalışmalarını ziyaret eden Prof. Dr. Yasemin Açık, enkaz başında bekleyen ailelerle görüştü. Enkaz altından gelecek güzel haberleri bekleyen ailelerle görüşen Prof. Dr. Yasemin Açık ailelere moral vererek destek oldu. Başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Prof. Dr. Açık, vatandaşlara her hangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını da sordu.

“İŞ MAKİNELERİMİZİ HAZIR BEKLETİYORUZ”

Prof. Dr. Açık, yürütülen arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarıyla da ilgili görevli ilgili personellerden bilgi aldı. Kurtarma ekipleriyle görüşen Prof. Dr. Açık, enkaz çalışmaları sırasında iş makinesi ihtiyacı olması durumunda iş makinelerini ilk andan itibaren hazır beklettiklerini ve arama çalışmalarına destek sağlamak amacıyla araçların şehrin emrinde olduğunu belirterek, depremde hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar dilediğini ifade etti.