Türkiye’de Elazığ, Mersin, Bursa, Uşak, İstanbul, İzmir illerinden 10 ve İtalya’dan 1 ortak okul katıldığı E twinning projesi öğrencilere, denemeyle öğrenmelerini sağlıyor.

Proje Elazığ’da da Kovancılar İsmet Paşa Ortaokulu’nda uygulanıyor.

Fen Bilimleri Öğretmeni Merve ŞANLI Avcı’nın rehberliğini yaptığı Sanatla Öğrenme Yolculuğu eTwinning Projesi ile öğrenciler, proje ortağı olan şehirleri tanımak için şehir tanıtımları hazırladı ve birbirleri ile paylaştı.

Öğrenciler web 2,0 araçlarını kullanarak kendi avatarlarını tasarlayıp kendilerini tanıttılar.  Kendi yeteneklerini keşfetmeye çalışan bir çocuğun başından geçenlerle ilgili ortak bir hikaye yazan öğrenciler, projeyi çok sevdiklerini ve bundan sonra da bu tarz projelerde yer almak istediklerini yapılan online görüşmelerde dile getirdiler.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Fen Bilimleri Öğretmeni Avcı; öğrencilerin sanat ve derslerini ilişkilendirerek öğrenme ortamlarını zenginleştirmelerinin kendi yeteneklerini keşfetmede onlara yol gösterdiğini, nasıl öğrenebileceğini ve yeteneklerini keşfeden öğrencilerin ise hayatta çok daha başarılı olabileceğini ifade etti.