Elazığ Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülüğü tarafından Şubat ayında başlatılan ‘Okul Cami Buluşması’ projesinin ilk bölümü tamamlandı. Mevlana Camisinde düzenlenen programa 10 okulda 470 öğrenci katıldı. Camiye gelen öğrenciler cami cemaatiyle beraber öğlen namazını kıldı.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya “Müftülüğümüzün İl Milli Eğitim müdürlüğü ile Şubat ayında yapmış olduğu protokol neticesin de okul cami buluşmaları projelerimizin açılışını Harput Ulu camide yapmıştık. Bu gün sezon finalini yaparak 2016-2017 okul cami buluşması projesinin sezon finalini yapıyoruz. Yaz kurslarımız devam etmekte, biz öğrencilerimize dolu olacağız. 2. Dönem başladığımız için her okula ulaşamadık. Gençler ile birlikte olmayı hedefledik” dedi.

Elazığ Valisi Murat Zorluğlu “Değişik okullarımızdan bu gün camimize gelen değerli yavrularımız. Valiliğimizin himayesinde ve il milli eğitim müdürlüğünün birlikte hazırlayıp yürüttüğü okul cami buluşmasının bu yıl ki finalini gerçekleştirmiş oluyoruz. Ben bu özel projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şubat ayından bu güne kadar camilerimize geldikleri ve bu projede yer aldıkları için değerli yavrularıma çok teşekkür ediyorum. Bu proje ile maksadımız çocuklarımızı camilerimizle tanıştırmak. Çocuklarımızın cami adabını öğrenmelerine imkan sağlamak. Namaz ibadetine biz nebzede olsa alıştırmak. Camilerdeki çocuk seslerini bahar ayındaki kuş seslerine benzetiyorum. Çocuklarımızın camilere gelmesi cemaat ile birlikte olması büyük bahtiyar. Elazığ da bulunan çocuklarımızı en az bir kere dahi olsa camide görme bizlere büyük mutluluk veriyor “ dedi.

Projenin düzenlenen programla sona erdiğini aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş “İlimizde Elazığ Müftülüğü tarafından başlatılmış olan ve Milli Eğitim müdürlüğünde destek verdiğimiz müşterek olarak çalıştığımız okul cami buluşması bu gün ilimiz Mevlana camisin de düzenlenen bir program ile sona erdi. Şubat ayından itibaren uygulamaya başlanıldığın da şubat ayından itibaren uygulamaya başlanıldığın da bizim tam merkezimiz olan okul cami projesi ilimizde uygulanması çok yararlı olacağını düşünüldü. Cami ve Okullarımız bizim en değerlimizdir. Okullarımız ve camilerimizi ikisini bir arada yürütmek çok güzel bütün öğrencilerimizi kutluyorum derslerin de ve çalışmaların da başarılar diliyorum “dedi.