Genel Sekreter Ali Şiş, Meclis Üyeleri’ne Yürütülen Faaliyetlerle İlgili Sunum Yaptı Genel Sekreter Ali Şiş, Meclis Üyeleri’ne Yürütülen Faaliyetlerle İlgili Sunum Yaptı

Elazığ Valiliği, 'Elazığ'da Eğitim Öğretim Faaliyetlerinin 20 Şubat'ta başlayacağını duyurdu.

Yaşanılan iki büyük depremin ardından tedirgin olan aileler çocuklarını okula göndermekte kararsız.

Uzmanlar,  “deprem sonrasında kapalı olan okulların açılması, normal eğitim faaliyetlerine başlanması, hem okula giden çocukların rahatlaması açısından hem de eğitimlerinden geri kalmamaları açısından çok önemlidir ”dedi.

Psikiyatrist Uzman Dr. Ömer Deniz’de konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“'Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde büyük bir yıkıma ve can kaybına neden olmuştur. Yaklaşık 14 milyon kişinin yaşadığı bir bölgeyi etkileyen ve ağır bir yıkıma neden olan felaket nedeniyle, başta depremden doğrudan etkilenen şehirlerimiz olmak üzere, tüm Türkiye tarifi mümkün olmayan acılarla karşı karşıya kalmıştır. Deprem gibi doğal afetlerden sonra yapmamız gereken en önemli çalışma kişilerin bir an önce normal yaşamlarına döndürülmesidir. Bu amaçla deprem sonrasında kapalı olan okulların açılması, normal eğitim faaliyetlerine başlanması, hem okula giden çocukların rahatlaması açısından hem de eğitimlerinden geri kalmamaları açısından çok önemlidir. Okul ortamından uzun süre uzak kalan çocuklarda; ekran bağımlılığı, kaygı bozuklukları ve sosyalleşme konularında ciddi sorunlar oluşmaktadır. Okul çağındaki çocuk ve gençler için okul ortamı en önemli sosyal yaşam alanıdır. Her gün televizyon ekranlarında ve sosyal medyada deprem görüntülerine şahit olan, yardım çığlıklarıyla karşılaşan ve evdeki erişkinlerden deprem konuşmalarını dinleyen çocukların yaşadığı endişe ve travma dikkate alınarak bir an önce okul ortamına dönmesi gerekmektedir. Okullar, çocukların ve gençlerin canlı, güvenli, gelişim ve yaşam alanıdır. Deprem tecrübesinin olumsuz etkilerinden çocuklarımızı ancak okul ortamında koruyabiliriz. Okula gelip gitme ile günlük bir düzen oluşturarak yaşamın devam ettiği mesajının verilmesi çocuk ve gençlerimizin ruh sağlığı açısından önemlidir” ifadelerini kullandı.