Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Koordinatörü Ramazan Gürgöze’yi ağırladı.

KARAÇİN: “ELAZIĞ’I BURAYA TAŞIDINIZ”

Dernek Başkanı İbrahim Karaçin, dernek çalışmaları ve Bursa’da yaşayan hemşerilerimizin durumu hakkında bilgi vererek “Elazığ’ı buraya taşıdınız. Biz gelemedik siz geldiniz. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

GÜRGÖZE: ELAZIĞLI HEMŞEHRİLERİMİZ DEVLETİNE BAĞLIDIR

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Koordinatörü Ramazan Gürgöze de, deprem sonrası Elazığ'ın son durumu hakkında bilgiler vererek, “

Bursa’da bu kadar çok Elazığlının yaşadığını bilmiyordum. 35 bin civarında hemşehrimizin yaşıyor olması, doğrusu çok yoğun Elazığlı nüfusunun burada olduğunu bilmiyordum. Bu yoğun nüfusu da temsil eden örgütlü bir yapıya sahip olan siz ve dernek yönetimindeki arkadaşları kutluyorum. Özellikle son dönemlerdeki Türkiye’de ki siyasi gelişmeler Avrupa’da, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi örgütlü toplulukların çok daha üst düzeyde, gerek hükümetlerden gerekse bulunduğu yerel yönetimlerden hizmet alabilme noktasında çok iyi işler yapabiliyorlar. Bursa Elazığlılar Derneği de bunu çok fazlasıyla yapıyordur. Buradaki hemşehrilerimizle bir araya geliyorsunuz. Onların ıkıntıları ile de ilgilendiğinizi düşünüyorum. Bunu arttırmak lazım. Örgütlü toplumlar her zaman gittikleri yerlerde, gittikleri ülkelerde örgütlendikleri taktirde temsil ettikleri kitleleri devlet nezdinde hizmet alma noktasında fayda sağlayabiliyor. Hemşehrileri bir araya getirebiliyorlar. Bizim Elazığ’ımızın örf ve adetlerinin unutulmaması lazım. Gelenek ve göreneklerinin unutulmaması lazım. Elazığlı hemşehrilerimiz devletine bağlı, komutanımız gibi çok değerli insanları yetiştiren ender illerden bir tanesidir. Devletini milletini seven” ifadelerini kullandı.

Gürgöze, deprem sonrası Derneğin yardımlarından dolayı da teşekkürlerini iletti.