Elazığ Müftülüğü tarafından Ramazan Ayı boyunca İzzetpaşa Cami başta olmak üzere tüm camilerde vaaz programları düzenliyor.

Ramazan Ayı’nın ikinci gününde İl Vaizi Ceyhan Altungök tarafından “Kuran ve Sünnet Ekseninde Ramazan’ın önemi anlatıldı.

ALTUNGÖK: BÜTÜN GÜNAHLARA KARŞI BİZİM İÇİN BİR CAN SİMİDİMİZDİR

Ceyhan Altungök, orucun fayda ve hikmetlerinin Hz. Peygamber’in birçok hadisinde bulunduğunu belirterek, hadislerden örnekler vererek, “Oruçta maddi ve manevi pisliklere karşı temizlik yapan bir kalkandır bir can simididir, bir mikrobu öldüren ilaçtır. Oruçta aynı şeydir. Peki o zaman şöyle bir soru soralım acaba oruç nasıl kalkan olur, oruç bizim için nasıl bir can simidi olabilir, nasıl bir reçete veyahut ta bir ilaç olabilir? Dedikoduya karşı bir can simididir. Oruç bizim için gıybete karşı küskünlüğe karşı, iftira atmaya karşı, haksızlığa karşı ihanete karşı, kumpaslara karşı ve bütün günahlara karşı bizim için bir can simidimizdir. Bir kalkanımızdır. İşte Peygamber sallallahu aleyhi vesellem bir gencin bir delikanlının hataya düşmemesi için   ona bir tavsiyede bulunuyor. Evet, oruç tavsiyesinde bulunuyor. Çünkü oruç onun için bir kalkandır oruç onun için bir can simididir, oruç onun için bir ilaçtır diyor Peygamberimiz” diye ifade etti.