Elazığ protokolü kandil mesajlarını yayımladı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın, Regaip Kandili mesajı şöyle:

Recep, Şaban, Ramazan Ayı'nı ve Kadir Gecesi’ni kapsayan üç ayların müjdecisi, kandiller zincirinin ilk halkası Regaip Kandili’ni hep birlikte huzurla idrak ediyoruz. Ruhumuza maneviyat iklimini çokça yaşatarak gönüllerimizi ferahlatan bu aylar, aramızdaki insani değerlerin ve ahlaki erdemlerin arttığı, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin fazlalaştığı en güzel aylardır. İslam Coğrafyamızda tüm mazlumların umudu Büyük ve Güçlü Türkiye’dir. Aziz Milletimiz dün olduğu gibi bugün ve her daim ‘Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet, Tek Vatan’ düsturuyla hareket ederek tüm Müslüman kardeşlerimizin yanında ve destekçisi olmuştur. Ülkemizi bölmek isteyen, huzuru kaçırmak isteyen tüm hain ve şer odaklarına karşı, bağımsızlığımız ve istikrarımız için canı pahasına mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimize bu mübarek gecede Yüce Allah’tan yar ve yardımcı olmasını niyaz ediyorum. Tüm İslam Alemi’nin ve Elazığlı hemşehrilerimin Regaip Kandil’ini tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın, Regaip Kandili mesajı şöyle:

Bu aylar dini duygularımızın yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerimizin doruk noktaya ulaştığı bir zamandır. Müminler olarak her yıl gelişini heyecanla beklediğimiz nadide zamanlar olan üç aylar vesilesiyle, birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin daim olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum. Regaib, Miraç, Berat ve Kadir Gecelerini de içinde bulunduran üç ayların, İslam Alemine ve tüm insanlığa sağlık, afiyet ve hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Yüce Rabbimiz, Recep ve Şaban ve Ramazan Aylarını mübarek kılsın.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Regaip Kandili mesajı şöyle:

Hepimiz için manevi bir fırsat olan bu özel geceyi bir kez daha birlikte eda edebilmenin huzuru içerisindeyiz. Gönül dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bu özel geceler bizlerin kendimizi sorguya çektiğimiz, iyilik ve adaletin yeryüzünde hâkim olması, zulmün son bulması için dualar ettiğimiz özel zaman dilimleridir. Üç Aylar’ın başlangıcı ve Ramazan ayının habercisi olan bu geceyi, idrakine vararak geçirelim inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerim olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin Regaip Kandili'ni kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in, Regaip Kandili mesajı şöyle:

Huzur ve sakinliğin gönüllere merhametle sunulduğu, insanın nefsini hassas bir teraziye vurduğu mübarek Üç Aylara girmiş bulunuyoruz. Recep, Şaban ve Ramazan ayları olan Üç Aylar, gönül kapılarımızı merhamet, sevgi ve cömertlikle Allah rızası için açtığımız kutsal aylardır. Regaip Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren,  Müslümanlar için manevi bir hasat mevsimidir. Kandiller; manevi duygularımızın yeşerdiği, kalplerin birbirlerine yaklaştığı, hoşgörü, paylaşma ve dayanışma duygularımızı en üst seviyeye çıktığı müstesna gecelerdir. Bu geceleri en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılması ve sağlıklı günlerimize kavuşmayı Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle başta Elazığlı hemşerilerimiz olmak üzere,  Üç Ayların ve Regaip Kandil’inin ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine bereket, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın’ın, Regaip Kandili mesajı şöyle:

03 Şubat 2022 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece, büyük bir rahmet mevsiminin; rahmet, habercisi olarak gelen mübarek Regaib Kandili’dir. Bu gece, manevî iklimi ile benliğimizi kuşatan, gönüllerimizi ferahlatan üç aylara ulaşmanın mutluluğunu inşallah bir kez daha yaşayacağız. Bu gece aynı zamanda Kur’an ayı Ramazan’ın müjdecisidir. Üç aylardan Recep ve Şaban, bizleri ruhen Ramazan’a hazırlar. Bu sebeple Resûl-i Ekrem (sas), Recep ayı girdiğinde, “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan’a ulaştır!” diye dua etmiş ve üç ayları sevinçle karşılamıştır. İdrak edeceğimiz Regaib, arzu, istek, emel ve tutku anlamlarına gelmektedir. Regaib, diğer bazı kandillerimiz gibi tarihte yaşanmış bir gecenin sene-i devriyesi değildir. Regaib, geleceğe yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı veren mübarek bir gecedir. Regaib Kandili, bitmek tükenmek bilmeyen arzu ve isteklerimizin, bizi esir alan aşırı tutkularımızın ve bütün bu arzular doğrultusunda ortaya koyduğumuz çaba ve gayretlerimizin muhasebesini yapmamız için Rabbimizin her yıl bize lütfettiği mübarek bir gecedir. Cenab-ı Hakk’ın engin rahmetine, ilahî lütuf, inayet, ihsan ve ikramlarına mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde kendimizi yeniden gözden geçirelim. Günah ve hatalarımızla yüzleşelim. Nefis muhasebesi yapalım. Din-i mübin-i İslâm’ın manevî ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya çalışalım. İhtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak duralım. Kendimizden ve aile fertlerimizden başlayarak bütün akraba ve komşularımıza varıncaya kadar toplumun tüm kesimleri arasında sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesi, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşması için azami gayret gösterelim. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz olmak üzere gönül coğrafyamızda yaşayan soydaş, vatandaş ve kardeşlerimizle birlikte bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması için Cenâb-ı Mevlâ’ya niyaz ediyorum.