Tercih dönemi sürecinde hem yerel hem de ulusal medyada öğrenci adaylarını Elazığ’a davet eden Fırat Üniversitesi ulusal medyanın gündeminde yer almaya devam ediyor.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bu kez Akit TV’de canlı olarak yayınlanan “Eğitim Atlası” programının konuğu olarak İsmail Öz’ün sorularını cevaplandırdı.

Canlı yayında öğrenci adaylarının Fırat Üniversitesi’ni tercih etmeye davet eden Rektör Prof. Dr. Göktaş, öğrenci sayısı açısından Fırat Üniversitesi bölgenin ikinci büyük üniversitesi olduğunu belirterek bazı fakültelerin sürekli Türkiye’de ilk 10’a dünyada da ilk bine girildiğini söyledi.

GÖKTAŞ: ÖZELLİKLE BİZ ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTEYİZ

Sağlıktan, mühendisliğe tüm fakültelerin kendi alanlarında oldukça başarılı olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Bizim sözel fakültelerimiz Türkiye’de çok tanınan alanında çok tanınan akademisyenlerimiz var. Her zaman yüzde yüz doluluk oranına sahip. Ancak biz mühendislik ve sağlık alanlarında öne çıkmak istiyoruz. Özellikle biz araştırma üniversiteyiz. Bu alanlarda ciddi yatırımlarımız var ve bu yatırımlarımız devam ediyor” dedi.

GÖKTAŞ: FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDEN MEZUN OLMUŞ BAŞARILI KİŞİLERİ GÖRÜRSÜNÜZ

Öğrenci adaylarını Fırat Üniversitesi’ne davet eden Prof. Dr. Göktaş, “Dünyanın neresine giderseniz gidin Fırat Üniversitesi’nden mezun olmuş başarılı kişileri görürsünüz. Fırat Üniversitesi; öğrenci kulüpleriyle, sosyal tesisleriyle, sosyal etkinlikleriyle öğrencilerin aradıkları her şeyi bulabilecekleri bir üniversite” ifadelerini kullandı.