Yapılan açıklamalar esnasında Vali Zorluoğlu ve Rektör Demirdağ'ın üzüntüsü yüzlerinden okunuyordu. Rektör Demirdağ açıklama yaptığı esnada göz yaşlarına hakim olamadı ve canlı yayında kardeşim diyerek ağlamaya başladı. 

Zorluoğlu: Emniyetimizin Çalışmaları Devam Ediyor

Yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, “Sait hoca ilimize ve hastanemize çok önemli hizmetleri olmuş bir kardeşimiz. Hizmetlerinin en büyük yakın şahitlerinden biri benim. Özellikle çevre illerde meydana gelen asker, polis kardeşlerimizin yaralanma durumlarındaki özverili çalışmalarını gördüm. Daha hastalar gelmeden, saatin kaç olduğunu önemsemeden hastaneye gelir ve bütün düzenlemeleri yapar, hastaneyi hazırlardı. Sait hocamız güler yüzüyle hafıza ve hatıralarımızda yer alacak bir kardeşimiz Elazığ ve Elazığlı hemşerilerimizin başı sağ olsun. Dört çocuğunun, babasının başta olmak üzere ailesinin başı sağ olsun. Babası ile görüştük. Allah inşallah bu dünyada insanlığa yaptığı hizmetlerin karşılığını öbür dünyada verecektir. Şu aşamada soruşturmada belli bulgular var ama şuanda bunları paylaşmak doğru değil. Burada benim söyleyeceğim bu olayın bir siyasi ve terör durumu yok. Cumhuriyet başsavcılığımızın emniyetle birlikte çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar sonuçlandıkça kamuoyuna duyuracağız. Şuanda bizim üstümüze düşen görev yarın Sait hocamıza yakışır bir şekilde onu uğurlamaktır” dedi.

 

Demirdağ: Dostumdu, Sırdaşımdı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “25 yıllık bir geçmişimiz var. Kardeşimden öte candı arkadaştı fakir fukaranın hakkını koruyan adam gibi adamdı. Her yönüyle değerlerine bağlı bir kardeşimizdi. Fakirin, fukaranın hakkını koruyan Allah rızası için çalışan mesleğini adam gibi yapan yaklaşık 25 yıllık bir arkadaşımdı, dostumdu sırdaşımdı. Yarın saat 10.30 burada bir veda töreni yapacağız. Harput’ta aile kabristanına defnedeceğiz. Bir hiç uğruna bir değer kaybettik. Başımız sağ olsun” dedi.