Rüstempaşa Mahalle Muhtarı ve Mahalle Sakinleri Yetkililere Seslendi

Rüstempaşa Mahalle Muhtarı Yusuf Gül, depremin ardından yapılan 195 dükkanın hak sahiplerine teslim edilmesini istedi.

Rüstempaşa Mahalle Muhtarı ve Mahalle Sakinleri Yetkililere Seslendi

Rüstempaşa Mahallesi Muhtarı Yusuf Gül ve mahalle sakinleri, depremin ardından yapılan iş yerlerinin hak sahiplerine teslim edilmesini ve orta hasırlı binaların ağır hasara çevrilmesini istedi

GÜL: ESNAFLARIMIZ ÇOK MAĞDUR

Gül, “195 tane dükkanımız var, onlar verilmedi. 4 aydır evleri vermişler, bu dükkanları veremmişler. Esnaf arkadaşlarımız mağdur durumdalar. Bin TL kira yardımı veriyor. Bu esnaf arkadaşımız zaten bin 500 BAĞ-KUR ödüyor. Ne yiyecek, çoluk çocuğuna ne götürecek. Yani mağdur durumdalar. Bir an önce dükkanlarımızı esnaflarımıza versinler. Esnaflarımız da çok mağdur durumda. Buradan yetkililere de sesleniyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhtar Gül, evleri kentsel dönüşüm kapsamına yıkılan vatandaşların tamamının teslim aldıkları yeni konutlarının geri ödemelerinin sabit olmasını talep etti.

GÜL: AZ HASARLI EV SAHİPLERİMİZİN DE AFAD ÜZERİNDEN FAİZSİZ ÖDEME YAPMALARI GEREKMEKTEDİR

Gül, “Birinci etapta kura çekimi oldu. Kata kat verilecekti. Yalnız beş tane evimizin aynı katını vermediler. Yani vatandaş dördüncü katta oturuyor. Çıkarmış birinci kat vermiş. Beş tane ailemiz mağdur. Onlar valiliğe de dilekçe vermişler, çevre şehirciliğe de. Yani bu vatandaşlarımızın katına kat versinler. Biz 2+1’e de razıyız. Bu adamlar burada mağdur olmuşlar, bunları da burada dile getiriyorum. Ayriyeten gündeme getireceğim Elazığ’ımızı, bütün mahalleleri ilgilendiren bir sorun var. Bizim burada riskli alanda yıkılan evlerimiz var. Burada 650-700 ev yapıldı. Bunlar yıkıldığı zaman ağır hasardan yıkılan var, az hasardan yıkılan var. Ağır hasarlar AFAD’a göre ödemelerini faizsiz yapacak, bu az hasarlı yıkılan bina sahipleri de Çevre Şehirciliğe göre faizli ödeme yapacaklar. Yani bu da bir haksızlık. Bu az hasarlı ev sahiplerimizin de AFAD üzerinden faizsiz ödeme yapmaları gerekmektedir. Buna da yetkililerin çözüm bulması lazım. Çünkü millet mağdur. Adamın hasarsız evini yıkmışsın bide adama diyorsun ki ödemelerini faizsiz yapacaksın. Yandaki evi de yıkmışsın ağır hasardan ona da diyorsun ki faizsiz ödeyeceksin. Yani inşallah bakanımız da gelir buna bir çözüm getirir” dedi.

Bir talepte orta hasarlı evlerle ilgili oldu.. Muhtar Gül, orta hasarlı konutların ağır hasara çevrilmesini istedi.

GÜL: EVLERİ AĞIR HASARA ALSINLAR

Gül, “12-13 tane orta hasarlı binamız var. Tabi bu bizim mahallemiz haricinde bir de şehrimizi Elazığ’ımızı ilgilendiren bir sorun. Ne olacak bu orta hasarlı binalar. Adam vatandaş güçlendirmiyor, gücü yok. Bu evler yıkıldığı zaman bunlar hak sahibi de olamıyor. Bunlara bir çözüm bulmaları lazım. Bu evleri ağır hasara alsınlar. Hiç değilse vatandaşlar hak sahibi olur gider evlerine kavuşurlar. Yoksa ne yaptırabilirler ne bir şey yapabilirler evler de yıkılır. Bunlar da kiraya düşer hepsi mağdur olur. Bu bizim sadece Elazığ’ı ilgilendiren bir konu. Yetkililer de buna bir çözüm bulsunlar” ifadelerine yer verdi.

Mahalle sakinleri de, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerle görüştüklerini fakat bir sonuç alamadıklarını kaydetti.

“BEŞ KİŞİ İÇERİSİNDE TEK BANA 2+1 ÇIKMIŞ”

“Benim burada evim 4. kat, 3+1, 150 metrekareydi. Kura çekildi beni karma kuraya koydular. Karma kurada bana 1. kat 2+1 vermişler. Benim gibi beş kişi var ama o beş kişi içerisinde tek bana 2+1 çıkmış. Diğerlerine 3+1 çıkmış. Ben valiyle de görüştüm, derdimi anlattım. Vali çözüm bulacağız dedi. Bir şey çıkmadı. Herkese kendi katı verilecek, çözüm bulacaklardı, yok. Çevre ve Şehirciliğe iki tane dilekçe verdim hiçbir çözüm bulamadım. Çok mağdurum bu durumda” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2022, 16:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Rustempasali
Rustempasali - 2 yıl Önce

Muhtarimiza teskkur ediyorum. cok onemli olan bu konuyu gundeme getirmesinden dolayi. Benim evimde az hasarliydi kentsel donusume giriyor dediler bize sormadan evimizi yiktilar odemeler belli degil ama faizli tefe tufeye goreymis ben asgari ucretle calisan biriyim evimi zor gecindiriyorum nasil odeme yapacam odesem odesem ancak her sene faizini odeyecem muhtarimaza tsk eder ilimizin buyukleri olan sayin milletvekilleri valimizin bu konuya onem vermelerini rica eder saygilarimi sunarim.

SIRADAKİ HABER

banner137