Elazığ’da yaklaşık 2 bine yakın gencin girdiği Polis Meslek Eğitim Merkezleri sınavında gözler sonuçların açıklanmasına çevrildi.

8-21 Aralık 2020 tarihinde başvuruların alındığı, 15 Şubat’ta Ön Sağlık ve 18 Mayısta Spor mülakatının yapıldığı aşamalardan sonra başarılı adaylar Temmuz ayında sözlü mülakat sınavlarına girdiler.

Şimdiler de ise POMEM adayları kesin sonuçların açıklanmasını bekliyor.

Konu üzerine açıklama yapan Elazığ Zirve BESYO-POMEM Parkur Hazırlık Kursu Antrenörü Mustafa Sağlam, sürecin uzun tutulmasının adaylar üzerinde stres yarattığını aktardı.

SAĞLAM: ‘’SINAVLARIN PROGRAM HALİNDE YAPILMASI EN DOĞRUSU’’

Bölgenin Kurumsal Hazırlık Kurslarından olan Elazığ Zirve Besyo-Pomem Hazırlık Kursu Antrenörü Mustafa Sağlam, “POMEM sınavlarının ilan tarihinden sonra belli bir programa göre yapılmaması hazırlık öğrencileri için büyük sorun yaşatıyor. Özellikle hem spor mülakatına hem de sözlü mülakatına hazırlık yapan adaylar süreç içerisinde çok bekledikleri için büyük stres altındalar. Üniversite mezunu olan ve artık çalışmak isteyen gençler sınavın açıklanmasını bekliyor ki ona göre farklı kulvarlarda plan yapsınlar. Bu konuda 27.Dönem Pomem sınavına giren adaylarda uzun süredir kesin sonuçları bekliyor. Memur kenti olmamız ve artık tüm gençlerin şiddetle devlet kadrosunu düşündüğü şehrimizde ailelerde çocukları gibi büyük bir heyecan duyuyorlar. Dolayısıyla sınavların ÖSYM sınavı gibi belli bir tarih verilerek yapılması herkes için daha faydalı olacaktır” dedi.