Sağlık Müdürlüğü  ve bağlı kurumların Elazığ Harput Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’ne yapmış olduğu katkıyı takdir ettiklerini belirten Görme Engelliler İl Temsilcisi Fehmi GÜLER yaptığı açıklama da “ Sağlık müdürlüğümüze bize ve derneğimize göstermiş oldukları duyarlılık ve hassasiyetten dolayı çok teşekkür ederim. Bize her konuda çok yardımcı oluyorlar, Malatya da yapılan turnuvaya katılmada bizlere çok yardımcı oldular. Katılmış olduğumuz tüm müsabakalarda özellikle malzeme temini, konaklama, yemek konusunda ve hastane de göz muayenesi, sporcularımızın lisans alırken sağlık belgesi alması konusunda bize öncü oldular. Bu anlamda İl Sağlık Müdürümüze ve tüm personeline çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Dernek temsilcileri ve üyelerinin vefa örneği göstererek İl Sağlık Müdürlüğüne yapmış oldukları teşekkür ve ziyaretten çok memnun kaldığını belirten İl Sağlık Müdürümü Doç.Dr. Cahit POLAT “Öncellikle katıldığınız turnuvada namağlup olarak şampiyonluk kupasını Elazığ’a kazandırmanız bizleri çok duygulandırdı. Adeta engel tanımadınız ve engelleri kaldırdınız. Bu konuda sizlere çok teşekkür ediyorum ve sizleri ayrı ayrı kutluyorum” şeklinde ifade etti.

Bizlerinde her an birer engelli adayı olabileceğimizi belirten Doç. Dr. POLAT “Biz sağlıklı olanlara düşen görev, önce sağlığımız için şükretmemiz lazım. Sadece Sağlık Müdürlüğü olarak değil, tüm kurum ve bireyler olarak sosyal yaşamı sizlere kolaylaştırmak üzere imkanlarımızı seferber etmeliyiz. Vefa örneği göstererek buraya kadar zahmet etmişsiniz. Sizlerden Allah razı olsun. Sizler üzülecek veya acınacak durumda değilsiniz. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü olarak kapımız sizlere için sonuna kadar açıktır. Yaşamdan korkmayın, ve üyelerinizi mümkün olduğu kadar sonuna kadar destekleyerek hayattan kopmamalarını sağlayın.. Devletimizin sizler için her alanda pozitif ayrımcılığı ve çalışmaları vardır. Allah kimseyi cezalandırmaz ve sizlerde bunu cezalandırma olarak görmeyin. Zaten elde ettiğiniz spor müsabakası zaferi de neler yapabileceğinizi göstermiştir. Şampiyon olmuşsunuz. Şu anda sevinç ve hüznü bir arada yaşıyoruz. Sizlere tekrar teşekkür ederim” dedi.