Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin hizmete başlamasının üzerinden tam 71 gün geçti. Şehir Hastanesi’nde bu süreçte 320 bine yakın hastaya hizmet verildi.

Elazığ Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat da hastanede geçen bu 71 günlük süreç hakkında bilgi verdi.

“EN SORUNSUZ HASTANE OLDUK”

Hizmete giren şehir hastaneleri içerisinde en sorunsuz açılan şehir hastanesi olduklarını ifade eden Doç. Dr. Polat, “Açılan şehir hastaneleri içinde en sorunsuz, en sıkıntısız açılan şehir hastanesi olduk. Şu anda şehir hastanesi tüm alanlarıyla hizmet vermeye başladı, hiçbir aksaklık, eksiklik yok. Halktan da güzel dönüşler alıyoruz bir teveccüh var” dedi.

“TÜM HASTANELERİMİZDE HASTA SAYISI ARTTI”

Bölgeden çok fazla hasta geldiğini belirten Doç. Dr. Polat, Şehir Hastanesi’nin, Üniversite Hastanesinin ve Özel Hastanelerin hasta sayılarının arttığını söyledi. Polat, “Şu andaki rakamlarımız eski Eğitim Araştırma Hastanesindeki rakamlara hem poliklinik bazından hem acil bazından hem ameliyat ve yatan hasta bazında o rakamlara ulaştık. Bazı alanlarda onun üzerine çıktık. Şimdi sevindirici olan bir yanı da şu: şu anda ilimiz şehir hastanesinde özellikli sağlık hizmetlerinden daha çok kaynaklanan sebeplerden dolayı il dışından hakikaten çok hasta almakta. Şu anda üniversite hastanemizin hasta sayısı arttı, bizim hasta sayımız arttı, özel hastanelerimizin hasta sayıları arttı. Bu artık il dışından Elazığ’ımıza büyük bir hasta gelişi var bunu biz de gözlemliyoruz. Şu anda çok şükür bir sıkıntı yaşamıyoruz. Gelen hastalarımızda memnunlar. Geçen rektör beyle de görüştük o da hasta sayılarının bayağı arttığını söylemişti. Özel hastanelerle de görüşüyoruz bizim de hasta sayımız arttı. Bu özellikli sağlık hizmetleri sonunca tabii ki yöreden büyük bir ilgi görüyor buda bizi sevindiriyor mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

“ÖZELLİKLİ SAĞLIK HİZMETLERİ HASTA SAYISINI ARTIRIYOR”

Özellikli sağlık hizmetlerine de dikkat çeken Cahit Polat, “Özellikle şunu belirtmek istiyorum bizim burada daha önceki hastanemizde olmayan bazı şeyler var özellikli sağlık hizmetleri var. Taş kırma dediğimiz ESVL şu anda hizmete girdi, kemoterapi ünitemiz hizmete açıldı, radyoterapi radyasyon onkoloğumuz tayini çıktı birkaç güne başlayacak inşallah radyoterapi ünitemiz de devreye girmiş olacak. Perinatoloji polikliniği açtık gebelikle alakalı hastalarımız buraya müracaat edebilecekler. Yanık merkezimiz, yanık ünitemiz çalışıyor. İyot tedavi merkezimiz var o da çok yakın bir sürede inşallah devreye girecek. Pet CT dediğimiz ünitemizde şu anda hizmete başladı. Bu özellikli sağlık hizmetleri özellikle dışarıdaki çevre illerden bize hasta gelişini bayağı bir artırıyor” dedi.

“AMACIMIZ YURT DIŞINDAN HASTA ÇEKMEK. BUNLAR HAYAL DEĞİL”

Verilen güzel hizmet nedeniyle ilginin çok olduğunu söyleyen Cahit Polat, “Özellikli sağlık hizmetleri burayı cazip kılan sebeplerden birisi. Tabii ki otelcilik hizmetleri de çok kaliteli yani servislerimiz, imkanlar hakikaten çok üst seviyede sağlık hizmeti sunulduğu için çevreden şu anda oldukça fazla hasta almaktayız. Bizim geçen de sağlık turizmiyle alakalı bir çalıştayımız oldu biz bunu da çok önemsiyoruz. Bizim amacımız sadece Elazığ’a yöreye bölgeye değil de aslında yurt dışına hitap etmek yurt dışından buraya hasta sirkülasyon etmek. Bunlar hayal değil bunları başaracağımıza inanıyoruz. Bunun da geri dönüşlerini en kısa zamanda alacağız” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ DİŞ HASTANELERİNDEN BİRİSİ”

Diş Hastanesi’nin Türkiye’nin en iyileri arasında olduğu belirten Cahit Polat, “Yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanemiz 100 yataklı devreye girdi. Diş hastanesi de şu anda gerçekten Türkiye de en iyi diş hastanelerinden birisi.  Eskiden biz burada dişle ilgili hastaları Malatya’ya Diyarbakır’a sevk ederdik ama şu anda özellikli diş ameliyatlarının yapılacağı 2 tane ameliyathanemiz mevcut. 4 yataklı servisimiz mevcut. Artık bu tür şeylere tedaviler için çevre illere sevk yapmayacağız. Artık bundan sonra uzman hekim diş hastanesinde istihdam etme şansımız var. Özellikli diş hastanesinde yapmış olacağız. Hakikaten orası da üst seviyede sağlık hizmeti sunan bir tesis olacak” dedi.

“ELAZIĞ İÇİN BİR DEĞER”

Elazığ Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin Elazığ için bir değer olduğunun altını çizdi. Doç. Dr. Polat, “Daha çok Elazığ’da sağlık turizmini canlandırmak, sağlık turizmine yönelik neler yapabiliriz çünkü çok güzel doğal kaynaklarımız, tarihi güzelliklerimiz var. Bunları sağlık turizmine açmayı düşünüyoruz. Özellikle özellikli sağlık hizmetleri sunmak. Gelecekte belki organ nakli, tüp bebek bu tür şeyle diğer yerlerde yapılan şeyler. Bizim burayı cazip kılacak şeyler daha çok özellikli sağlık hizmetleri. Bunların bir kısmını hayta geçirdik inşallah geri kalan kısımlarını da çok uzamadan hayata geçirmiş olacağız. İl dışından oldukça fazla hasta kabul ediyoruz. Ben sadece olaya Doğukent olarak da bakmıyorum şu anda Elâzığ ve yörede çok gelişmiş olacak. Sürekli medyada haber oluyoruz. 6. Şehir hastanesi Elâzığ için büyük bir değer. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Burayı insanlar gezip görünce bunun değerini daha çok anlamış oluyor. Dediğim gibi sadece bu mahalleye, bu yöreye değil de bütün Elazığ’a ticari anlamda büyük bir katma değeri oldu. İnşallah bundan sonra da çok daha fazla olacak. Ben bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bu sağlık tesislerini ülkemize kazandıran herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle yerlerde hekim olmak,  sağlıkçı olmak, idareci olmak hakikaten mutlu bir şey ben buna vesile olanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.