Elazığ’da yapılan bölgenin en büyük hastanesi Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi bir haftadır hizmet vermeye devam ediyor.

Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat müdür yardımcılarıyla birlikte medya grubumuzu ziyaret ederek Sağlık personeli ve hastaların beğenisini toplayan Şehir Hastanesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 “ELAZIĞ ŞEHİR HASTANESİ EN SORUNSUZ HASTANE

Şehir Hastanesinin açılışından bugüne süreci değerlendiren İl Sağlık Müdürü Cahit Polat “Bir haftalık süreç bizim umduğumuzdan daha iyi geçti. Şehir hastanesi sizin de dediğiniz gibi 1 Ağustos Çarşamba günü hizmete başladı. Diş Hastanesi ve Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi, Şehir Hastanesinde hizmet vermeye başlamış durumda. Bizim sandığımızdan daha fazla hasta geliyor. O manada çok şükür şuana kadar çok önemli bir sıkıntı yaşamadık. Şuan da hastalarımızda memnun. Bu onların yüzlerine de yansıyor. Şunu söyleyeyim, Elazığ Şehir Hastanesi şuan da Türkiye’de açılan 6. Şehir Hastanesi. Sağlık Bakanlığının da bize ifade ettiği odur bu konuda. En sorunsuz en sıkıntısız hastanede, Elazığ Şehir Hastanesi. Çok şükür şuan da hasta kabul ediyor, ameliyatlar yapıyor, servislerimize hasta kabul ediyor. Şuan da bir problemimiz yok” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN SAĞLIK HİZMETLERİ ÜCRETSİZ”

Cahit Polat Şehir Hastanesinin ücretli olduğuna dair kamuoyunda yanlış bir algı olduğunu vurgulayarak “Kamuoyunda yanlış bir algı var. Şehir Hastanesinin ücretli olduğunu da dair. Şuan da kesinlik ile böyle bir şey yok. Bütün sağlık hizmetleri ücretsiz. Otoparkları, bütün alanları kesinlik ile ücretsiz. Eski Eğitim Araştırma Hastanesinde nasılsa sağlık hizmetleri şuan da öyle veriliyor. Orada bir hasta garantisi diye bir yanlış algı var. O öyle değil. Zaten oranın sabit bir kirası var. Biz 19 kalemde oradan hizmet yapmaktayız. Sadece bunun 5 kaleminde biraz şeylik var. Yani yaptığımız ve aldığımız hizmete fiyatlandırma yapılıyor. Bunlarda işte yemek, temizlik, laboratuvar diyelim ki ne kadar çamaşır yıkandıysa ona göre firma sizden para talep ediyor. Veya laboratuvar hizmetleri yine bu şekilde. Bunun dışında şu kadar hasta yatış garantisi böyle şeyler yok. Kesinlik ile onu da özellik ile ifade etmek istiyorum. Diyorum ki size gelinecek laboratuvar, çamaşır hizmetlerinde ön görülen belirli bir miktar var. Onun üzerine çıkarsa bile onda da yine o hizmetleri oradan almaktayız. Onun dışında yoksa böyle bir hasta yatış garantisi yok” şeklinde aktardı.

“ÇOK GÜZEL BİR ORTAM”

Şehir Hastanesi’nin Elazığ’a büyük bir değer kattığını belirten Doç. Dr. Polat, “Şehir Hastanesi Elazığ’a bölgeye büyük bir değer katan. Alışık olamadığımız bir hastane konseptinde. 5 yıldızlı bir Otel’in konforuna sahip. Tabi dolayısıyla böyle bir yerde hizmet veren hem sağlık personeli oldukça mutlu. Yine hastalarda böyle bir ortama girdikleri için o memnuniyet ifadeleri yüzlerine yansıyor. Bizim dediğimiz gibi eski yerden yeni yere taşınınca ne olur çekindiğimiz şeyler vardı. Sanki yıllardır o hastanede hizmet veriyormuş gibi. Şuan da insanlarımızda bunu kabullendiler ve gerçekten çok güzel bir ortam. Eski hastane ile yeni hastaneyi karşılaştırmak çok yanlış olur. Oraya gelen bir insanın memnun olamamasına imkân yok” dedi.

“YÜKSEK SEVİYEDE SAĞLIK HİZMETİ SUNMANIN MEMNUNİYETİ İÇİNDEYİZ”

Sadece Elazığ’a değil bölgeye hitap eden bir hastane olduğunu belirten Sağlık Müdürü Cahit Polat “Her yönden büyük bir yatırım. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Bir sağlıkçı olarak, Elazığlı olarak. Elazığ sağlıkta bir merkez durumunda. Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır buralarda oldukça yoğun hasta almaktayız. Eskiden belki otelcilik hizmetlerinde çok iyi değildik. Doktor kalitemiz, personel kalitemiz oldukça iyiydi. Belki biraz otelcilik hizmetlerinde zayıf kalıyorduk. Şuanda da bununla bu giderilmiş oldu. Ortaya mükemmel bir şey çıktı. Sağlıkçılar olarak bundan sonra yüksek seviyede sağlık hizmeti sunmanın da memnuniyeti içindeyiz. İnşallah bundan sonra çok iyi olacak Allah hayırlı uğurlu etsin” diye aktardı.

“HASTALAR KAPIDA KARŞILANIYOR”

Hastaların görevli personel tarafından kapıda karşılandığını belirten Doç. Dr. Polat, “Hastane hakkında genel bilgiler vererek “Yaklaşık 227 adet polikliniğimiz var. 160 adet yoğun bakım. 37 tane ameliyathanemiz var. Yine Diş Acili ile 2 ameliyathane, 4 yataklı bir servimiz. 71 adet diş ünitemiz var. Bunların 69’u poliklinik. Bunlar tam teşekkülü bir şekilde hepsi burada hizmet vermekte. Kampüs alanın geniş olması hastalar açısından hiç korkutulmasın. Geldiği zaman hastamız biz hemen işlemlerini yapıyoruz. Ondan sonra hizmeti bittikten sonra tedavisi olduktan sonra hastalarımızı uğurlamış oluyoruz. Her yönden kaliteli güzel bir mekan” diye söyledi.

 “KEŞKE YILLAR ÖNCE YAPILMIŞ OLSAYDI”

Acil bölümünün çok önemli olduğunu vurgulayan Sağlık Müdürü Polat “Şuan da kadın doğum, çocuk, travma ve erişkin acil olmak üzere 4 tane acilimiz var. Mekânları da oldukça geniş. Buda çok çok önemli. Bir çocuk hasta önceden geldiği zaman kalp krizi ya da trafik kazası ile gelen hastayla yakın bir yerde muayene oluyordu. Buda hoş bir durum değildi. Şuan da çocuk hasta başka hastaları görmeden muayenesi olup oradan ayrıla bilir. Her yönden yemek hanesi ile otoparkı ile acili ile her yönden hakikaten mükemmel bir alan. İnsanlarımız da buna laikler. Sağlığın lüksü olamaz. İnsana dair ne yapılırsa bunlar mutlaka yerini bulur. Sağlık çok çok önemli bir şey. Keşke önceden bu tür hastaneler yıllar önce yapılmış olsaydı” dedi.

“ELAZIĞ FETHİ SEKİN ŞEHİR HASTANESİ OLACAK”

Elazığ İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Bugün itibari ile Şehir Hastanesinin isminin Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi olduğunu söyleyerek “Bugün itibari ile bakanlıktan bu tescillendi. Biliyorsunuz daha önce Cumhurbaşkanımız Elazığ’a geldiğinde mitingde söz vermişti. Şehidimiz gerçekten Dünya’ya mal olan bir şehidimiz. Fethi Sekin Şehir Hastanesi olacağını belirtmişti. Bugün itibari ile hastanemizin adı Fethi Sekin Şehir Hastanesi bakanlık tarafından tescillenmiş oldu. Başta bu vesile ile tüm şehitlerimize ve Fethi Seki’ne Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün şehitlerimizde bizim için çok değerlidir. Bu devlet kendisi için çalışanları ve şehit olanları asla ve asla unutmuyor. Şehidimizin adının orada yaşatılması bir Elazığlı olarak bizleri de memnun etti. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.