Sağlık Müdürlüğü Kültür Park'ta Bulunan İşletmeleri Denetledi

Dünya Sigara Bırakma gününde Sağlık Müdürlüğü “Tam Dumansız Elazığ için El ele” sloganıyla Kültür Park’ta bulunan İşletmeleri denetledi.

Sağlık Müdürlüğü Kültür Park'ta Bulunan İşletmeleri Denetledi

Sağlık  İl Müdürlüğü tarafından “9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü” etkinlikleri kapsamında ilimizde başlatılan farkındalık ve denetim çalışmaları sürüyor.

Tütün ve tütün ürünlerinin zararları ile pasif içiciliği önlemenin yanında halkın bilgilendirilmesi ve konu hakkında farkındalık oluşturmak üzere İl Tütün Kontrol Kurulu ve kolluk kuvvetlerinin desteğiyle 7/24 denetim esasına göre yapılan denetimlere Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Abdulkadir Kantarcıoğlu,  Başkan Yardımcısı Habip Elban, Şube Müdürü Erkan Kaya, Dumansız Hava Sahası İl Sorumlusu Ayhan Altun ve Hemşire Hayriye Tunç katıldı.

“Tam Dumansız Elazığ İçin El Ele” temalı yapılan ve sigara bağımlılığına son verilerek, kapalı alanda sigara yasağının uygulanması hakkında kalıcı bir davranış değişikliği oluşturmak üzere başlatılan çalışmalar kapsamında Kültür Park’ta bulunan işletmeler ziyaret edilerek, çeşitli denetimler yapıldı.

 4207 Sayılı Yasa hükümleri kapsamında yapılan denetimlerde tespit edilen ihlallere gerekli idari yaptırımlar uygulanırken, konuya duyarlı davranan işletme sahiplerine de tütünle mücadele temalı saat, kalem, defter gibi çeşitli hediyeler verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Yeşil Ay Derneği tarafından hazırlanan Yeşil Dedektör uygulaması yanında tütünle mücadelenin önemi ve Elazığ’da dumansız bir hava sahasının oluşturulmasına yönelik denetim çalışmalarının bundan sonra da yaygın bir şekilde devam edileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018, 12:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137