Medical Park Elazığ Hastanesi tarafından, 12 Dev Adam Basketbol Okulu sporcularına ‘Sağlık beslenme ve spor yaralanmaları’ konulu seminer verildi. 
Diyetisyen Yumakgil ve Fizyoterapist Kürüm tarafından verilen sağlık seminerine Hastane Kurumsal İletişim Müdürü Esin Yamaç Erten, 12 Dev Adam Spor Basketbol Okulu Antrenörü Ömer Can Polat ve sporcular katıldı. Diyetisyen Neslihan Yumakgil sağlıklı beslenme, Fizyoterapist Murat Kürüm spor yaralanmalarının nedenleri, spor yaralanmalarının oluşmaması için ısınma ve germe egzersizlerinin önemi konusunda bilgiler aktardı.


Sporcu beslenmesinde sıvı tüketiminin önemli olduğunu belirten Diyetisyen Neslihan Yumakgil, “Spor esnasında sıvı kaybı fazla oluyor. Bunun için spor öncesinde ve spor sonrasında toplamda günlük 3, 3,5 litre sıvı tüketimi gerekiyor. Bu sıvının büyük bir kısmı su olmak zorunda. Sporcular için karbonhidratta çok önemli bir öğedir. Sporcu çok fazla enerji harcadığı için enerji gereksinimin yüzde 50’sinin karbonhidratlardan sağlanması gerekiyor. Aynı zamanda kas kaybının yaşanmamasının içinde proteinlere ihtiyaç vardır” dedi.


Spor yaralanmaları genellikle sportif aktivite sırasında meydana gelen her türlü hasara verilen isim olduğunu dile getiren Fizyoterapist Murat Kürüm, “Sporcu yaralanmaları arasında burkulmalar, diz yaralanmaları, şişmiş kaslar, kırıklar ve çıkıklar yer almaktadır. Bu yaralanmaların nedenleri arasında daha önceden geçirilmiş bir yaralanmanın tam tedavi edilememiş olması, yetersiz ısınma ve gerilme egzersizlerin yapılmamış olmasıdır. Gerdirme ve egzersiz hareketleri antrenmana başlamadan önce çok önemlidir. Bunlar yeterince ve teknik olarak doğru yapılmasa büyük sakatlıklara neden olmaktadır” ifadelerine yer verdi.


Diyetisyen Yumakgil ve Fizyoterapist Kürüm tarafından verilen sağlık seminerine Hastane Kurumsal İletişim Müdürü Esin Yamaç Erten, 12 Dev Adam Spor Basketbol Okulu Antrenörü Ömer Can Polat ve sporcular katıldı.