Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun kaldırılmasını isteyen Eğitim ve Bilim İş görenleri Sendikası üyeleri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Eğitim-İş Sendikası Elazığ İl Temsilcisi Özgür Şahin, eğitim çalışanlarının sorun ve taleplerine yönelik düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Öğretmenliğin bir uzmanlık mesleği olduğunu ifade eden Şahin, Kariyer Basamakları Sınavı’na karşı çıktıklarını söyledi.

ŞAHİN: YENİDEN DÜZENLENMELİDİR

Şahin, “Teslim edilmesi gereken haklarımızı yeni ve keyfi şartlara bağlayan ezbere dayalı bir sınav sonucunda bizi yeni sıfatlara ayrıştıracak olan okullarda çalışma barışını bozacak ve öğretmenin mesai saat dışındaki vaktini de gasp edecek niyetli bu kanun sadece eğitim ve emekçiler açısından değil bütün eğitim sitemi açısından büyük bir tehditte değil fakat hükümet bu konuda geri adım atmayacağını gösterdi şimdi bizde haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi göstereceğiz. Eğitim iş çağrısı ve bu çağrıya yer veren eğitim sendikalarıyla birlikte Türkiye Sendikal Mücadele tarihinde neredeyse benzeri olmayan bir şekilde 14 sendika bir araya gelerek bu haksızlığa karşı direnme günü olduğunu göstermiştir. Taleplerimiz çok açık öğretmenlik meslek kanunu geri çekilmeli ve eğitim sendikalarıyla tüm eğitim emekçilerinin de görüşlerinin yansıyacağı şekilde yeniden düzenlenmelidir” şeklide konuştu.