Kanal Fırat Ekranlarında Ramazan boyunca her gece ekrana gelen Furkan Dilaver ile Son Baskı programı Elazığ’ın Ramazan kültürlerinden mahallelerin sahur halaylarını ekranlara taşımayı sürdürüyor.

Son Baskı Programına her gün başka bir mahalleden canlı olarak bağlanan Bahadır Göktürk ve ekibi bu kez Doğukent Mahallesi’nin sahur halayını ekranlara getirdi.

Elazığ’ın son zamanlarda en fazla gelişme kaydeden ve şehrin en temiz havasına ve yeşiline sahip olan Doğukent Mahallesi’nde sahur halaylar bir başka oluyor.

COŞKUN: DOĞKUENT HALKINA BİZİ BURADA YALNIZ BIRAKMADIKLARI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun, “Doğukent mahallesinde gördüğünüz gibi çimler yemyeşil park anlamında Doğukent mahallemiz hakikaten Elazığ’ın park anlamında en zengin mahallesi. Her tarafı yeşillik şu anda vatandaşlarımız semaverini çağasıyla çocuğuyla kilimini getirir park alanında oturur. İftardan sonra sahura kadar parklarda yeşilliklerde davul gelene kadar bu tür faaliyetlerine devam ederler. Sahur halayımız meşhur zaten sizlerle defalarca program yaptık. Şu anda Doğukent bölge bölge şu anda alt kısımdayız bu anlamda ben Doğukentin alt kısmındayız bu bağlamda ben Doğkuent halkına bizi burada yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Bizim Doğukent halkı Fethi Sekin Parkını aramıyor bir Cip Mesire Alanını aramıyor bizim her tarafımız Fethi Sekin her tarafımız Cip Mesire Alanı. Şehir hastanemizin bizim mahallemize herhangi bir yani havası anlamında. Sadece bir trafik yoğunluğumuz oldu. O da yollarımız geniş zaten, bulvarlarımız geniş Allaha çok şükür biz onlara da hastane açılmadan biz caddelerimizin önlemlerimizi aldık. Şu anda caddelerimizde trafik akışı devam ediyor. Tabi hastanemiz mahallemize değer kattı. Şu an gelen hastalarımızda görüyorlar rahat bir şekilde hastaneye gidiyorlar. Araç park problemi yok” ifadelerini kullandı.

Elazığ’ın Ramazan ayının en önemli geleneklerinden biri olan ve nesilden nesile aktarılan sahur halayı Doğukent Mahallesi’nde çifte davulla bir başka oynanıyor.

VİDEO: