Saklıkapı ve Karaleylek’in Ardından Şimdide Gümüşçay Kanyonu Keşfedildi

Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonunun ardından Baskil’de şimdide Gümüşçay Kanyonu keşfedildi. Kent Konseyi, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Şehir Meclisi ve Baskilliler Derneği keşfedilen kanyonla ilgili bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptılar.

Saklıkapı ve Karaleylek’in Ardından Şimdide Gümüşçay Kanyonu Keşfedildi

Dönemin Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın girişimleri ile Baskil ilçesinde saklıkapı ve karaleylek kanyonları keşfedilmişti.

İlçe ’de yeni bir kanyonun daha gün yüzüne çıkması kamuoyunda heyecan yarattı.

Bölgenin turizm açısından potansiyelini hızlandıracak Gümüşçay kanyonu için Kent konseyi, STK platformu, Şehir meclisi ve Baskilliler Derneği harekete geçerek bir ortak basın açıklaması yaptılar.

SEPTİOĞLU: BURAYI CAZİP HALE GETİRMEMİZ LAZIM

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Avukat Rüstem Kadri Septioğlu, “ Güzel bir haberle karşınızdayız. Elazığ’ın kültür ve turizmi açısından önemli yeni bir keşif var. Baskil İlçe’mizde Konalga Köyü’nde bulunmuş olan yeni bir tracking alanı ile karşınızdayız. Burası 8 kilometre uzunluğunda güzel bir alan. Özellikçe de duyurulur duyurulmaz Türkiye genelindeki ilgili tur firmaları olsun onlarla ilgili gelmek isteyenler hemen harekete geçtiler. Bizim açımızdan önemli olan buranın duyurmanın yanında ulaşılabilir olmasını da sağlamak. Ayrıca burayı turizm destinyasyonuna eklerken yanına farklı noktaları da ekleyip burayı cazip hale getirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

AKSUOĞLU: GERÇEKTEN ŞEHRİMİZE BİR HEYECAN KATACAK

Kanyonun turizme kazandırılması için gerekli çabayı harcayacaklarını belirten Sivil toplum kuruluşu platformu dönem sözcüsü Zafer Aksuoğlu, “8 kilometre uzunluğunda bir kanyon. Kanyonun resim ve fotoğraflarını bizde gördük. Gerçekten çok heyecanlandık. İnanılmaz güzel bir kanyon ve biz önceki kanyonlarımızın da çok üstünde bir cazibe merkezi olacağına inandığımız bir kanyon burası. Elazığ’a artık yeni bir tanım ekleyeceğiz. Kanyonlar şehri olacak inşallah. Buna inanıyoruz. Çünkü çok güzel kanyonlarımız var. Bu kanyonun ulaşımı da çok güzel. Kanyonumuzun cazip hale gelmesi noktasında gerekli olan alt yapı yatırımlarını da inşallah beraber kurgulayacağız. Gerçekten şehrimize bir heyecan katacak” şeklinde konuştu.

ÇAM: ELAZIĞ KANYONLAR KENTİ OLMA YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR

Baskilliler Derneği Başkanı Aygün Çam, “Geçtiğimiz Pazar günü Baskil ilçemizin Konalga Köyü’nde Gümüşçay ve Yağmurlu mezraları arasında bir kanyon keşfettik. Gerçekten bulunduğumuz bölge hem sarp kayalıklardan ve bakir bir araziden oluşan bir bölgeydi. 8 kilometre boyunca yürüdük. 4 saatlik bir yolculuğun ardından güzel kareler elde ettik. Bu kanyonumuzun tanıtılması Elazığ’a, ilimize turizm destinasyonu için hemen çalışmalara başladık hız kesmeden. Kanyon gerçekten bizlerde heyecan uyandırdı. Zafer Başkan’ın da dediği gibi Elazığ kanyonlar kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Daha açıklamadığımız bölgeler de var” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137