Elazığ’da Mediline Hastanesi doktorlarından Uzman Dr. Oktay Kapan’a silahlı saldırı girişiminde bulunuldu.

Olay 8 Ağustos Pazartesi günü meydana geldi. Yaklaşık 8 ay önce Doktor Kapan’ın hastası olan ismi öğrenilemeyen bir hasta kendisinde çip olduğunu ve takip edildiğini iddia etti.

MR çekilmesinin ardından hastada bir şey olmadığı Dr. Oktay Kapan tarafından tespit edilerek söylendi.

Hastanın muayenesinden yaklaşık 8 ay sonra hasta tekrar gelerek Dr. Oktay Kapan’a yine ‘beyninde çip olduğunu ve onu çıkarmasını’ istediğini söyledi.

Dr. Kapan hastada bir şey olmadığını ve herhangi bir bulguya rastlamadığını ifade etmesi üzerine hasta ‘sen de mi onlarla çalışıyorsun’ diyerek elini belindeki tabancaya götürdü.

Durumu fark eden Uzman Dr. Oktay Kapan hemen şahsın üstüne doğru giderek silahını almasını engelledi.

Olayın ardından Doktor Kapan’ın iş arkadaşları hastane önünde protesto yaptı. Doktor kapan ise o anda yaşanan olayı anlattı.

KAPAN: HAYAT BU KADAR UCUZ OLMAMALI

Nöroloji Uzmanı Dr. Oktay Kapan, “Maalesef ülkemizde son zamanlarda çok sık görülen, en az birkaç günde bir tekrarlayan ve birçoğu basına yansımayan olaylardan birini yaşadık. Çok acı ve talihsiz bir olaydı. Ben bir nöroloji uzmanıyım 26 yıldır görev yapmaktayım. İnsanlara çok ciddi faydalarımız oldu. Zaman zaman böyle garip hasta ve hasta yakınları ile karşılaşmamız normal biz bunları normal karşılıyoruz. Ama dünkü olay çok vahimdi. Dünkü olayın başlangıcına gidecek olursak aylar öncesinden başkası tarafından rica minnet bana getirilen etrafta benim beynimde çip var takip ediliyorum diyen şahsın bir beyin MR’ını çekilip çip olmadığını ispatlamak manasında başlayan bir süreç bu. Kırmadan beyin MR’ını çektim. Beyninde çip yada farklı bir cisim yoktu. Tabi şahıs buna inanmadı ve gitti. Sonra birkaç kere daha geldi gitti. Daha sonra bana sosyal medyandan hakaretler ve küfürler etmeye başladı. Bunların hepsini kayıt altına aldım ve emniyete teslim ettim. En son dün geldiğinde oturur oturmaz. Ben seni uyarmıştım bende çip olduğunu sende çok iyi biliyorsun bende çok iyi biliyorum, sana bir şan veriyorum sen bu çipi çıkartacaksın dedi. Bende çip olmadığını anlatmaya çalıştım. Bunun üzerine ani bir hareket ile elini beline attı.  Belinde silahı varmış silaha davrandı ve tekrar dedi ki; mermi tabancanın ucunda tabancanın horozunu indirdim ve bütün mermileri senin ağzına boşaltacağım. Bende o anda masanın üzerinden atlayarak hastanın yanına geçtim. Yaklaşık 15 dakika boyunca aramızda bir boğuşma oldu. Sonra bir arkadaşı daha geldi ve iki kişi oldular. Boğuşmaya devam ettik elinde silah patlamaya hazır bir silah. Çok ciddi arbedeler yaşandı. 15 dakika sonra ellerinden silahı aldım. Kendilerini güvenliğe ve emniyete emanet ettim. Bizler ölebiliriz. Ölmek sorun değil. Oktay ölür Ahmet, Mehmet gelir. Bugün bir doktor ölür yerine başka bir doktor gelir. Bu önemli değil ama hayat bu kadar ucuz olmamalı. Bu kadar basit olmamalı. Bana yapılan şey bir hakime bir kuruma yapılsa gerçekten sonuçları böylemi olacaktı. Bir duyum aldım ve yüksek ihtimalle bırakacaklarmış gözaltından çıkaracaklarmış. Bana yapılan kurum amirlerine yapılsa böyle mi olacaktı? Merak ediyorum. Bu olaylar ne zamana kadar böyle devam edecek” ifadelerini kaydetti.

AYDIN: ORTAK BİR AKILLA BU OLAYA MÜDAHİL OLMALARI GEREK

Mediline Hastanesi başhekimi Dr. Yusuf Kenan Aydın, “Bölgemizde 26 yıldır sağlık hizmetlerinde başarıyla, özveri ile bilgi ve becerisiyle çok ciddi durumdaki hastaları düzeltmiş olan, yapmış olduğu bilimsel araştırmalar ile bölgemizdeki sağlık hizmetlerine katkılar sağlayan nöroloji uzmanı doktorumuz Oktay Kapan dün bir şahıs tarafından silahlı ve fiziki bir saldırıya maruz kaldı. Oktay arkadaşımızın pratik müdahalesi ile çok vahim bir durum olmadan kişi etkisiz hale getirildi. Bizler hastane olarak bölgemizde sağlık alanında çok ciddi bir sorumluluk aldığımızı ağır bir yükün altına girdiğimizin farkındayız. Özel hastane olmanın bilinci ile hastalarımıza bütün doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız fedakârca ve özveri ile yaklaştığını ve tedavilerinde 7/24 ulaşılabilir bir pozisyonda olduklarını biliyoruz. Bu nedenle doktor arkadaşımıza yapılan saldırı bizleri üzmüş canımızı sıkmıştır. Sağlıktaki şiddet olayları artık münferit olmaktan çıkmıştır. Toplumsal politik bir durum sorun haline gelmiştir. Bu nedenle devletin bütün kurumları, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, dernekler, vakıflar, bütün sivil kuruluşlar ortak bir akılla bu olaya müdahil olmaları gerekli” dedi.