13-15 Eylül tarihlerinde Bulgaristan’da düzenlenen Balkan Taekwondo Şampiyonası’nda tüm rakiplerini geride bırakarak Balkan Şampiyonu olan Elazığlı Milli sporcu Gülse Polat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren tarafından kabul edildi.

Ziyarette Balkan Şampiyonu Taekwondocu Gülse Polat’a Antrenörleri Suat Acar ve Akın Keleş de eşlik etti.

EREN: BÜYÜK BİR GURUR YAŞADIK

Gülse Polat’ı tebrik ederek tam destek sözü veren ve hediye takdiminde bulunan Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Öncelikle Kanal Fırat Televizyonu ve Kanal 23 ailesine hoş geldiniz diyorum. Taekwando’da bugün bir gurur gününü yaşıyoruz. Çünkü Elazığ’da gerçekten sporda Taekwando’nun çok farklı bir yeri var. Sporculukta ve antrenörlükte birçok önemli başarıya imza attığımız gibi son olarak da özellikle bizim kendi kurumumuzun antrenörleri, milli takım antrenörlerimiz yine bir başarıya imza attılar. Özellikle 13-15 Eylül tarihinde Bulgaristan’da büyük kadınlarda 57 kiloda Gülse Polat Balkan Şampiyonu oldu. Bir Balkan Şampiyonu dediğimizde hemen 2 saniyede dile kolay söylüyoruz. Buralara gelmesi hiç kolay olmadı. Hocalarımız gerçekten bir ekip olarak başta Akın Keleş hocamız çok iyi sporcular yetiştiriyor. Özcan Kaya hocamız, Suat Acar hocamız ve Feti Türkgüzeli hocamız, Engin Pamuk hocamız iyi bir ekip içerisindeler. İlimizde iyi taramalar yapıyorlar, iyi sporcular yetiştiriyorlar. Biz tabi Gülse Polat Balkan Şampiyonu oldu büyük bir gurur yaşadık. İş bitmiyor. Hem hocalarımızla hem Gülse’yle konuştuğumuzda ‘özellikle gelecek yıllarda Gülse’nin Başkan’dan ziyade Avrupa, Dünya, inşallah ileride de neden olimpiyat olmasın?’ dedik. Bu çalışmaları birlikte ypamamız lazım. Kurum olarak özelikle üzerimize neler düşüyorsa bunu fazlasıyla yapmaya hazırız. Çünkü bu sporcularımız kolay yetişmiyor. Bu sporcularımızı bulmuş iken onların özellikle destek veren ailesini de burada unutmayalım. Çünkü bu kızımızın buraya gelmesinde ailesinin de çok ciddi gayretleri var. Onlarında desteğiyle bir ekip olarak Gülse’den daha ileride inşallah önemli başarılar elde edeceğiz. Ben emeği geçen kim varsa hocası, öğretmeni, beden eğitimi öğretmeni… Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

POLAT: GÜZEL MAÇLAR ÇIKARDIK

Gülse Polat Balkan Şampiyonluğunun kendisi için yeterli olmadığını kaydederek, “18 yaşındayım. Bu yıl yeni üniversiteye başladım. Taekwando sporuna küçük yaşlarda başladım ve hobi olarak değil severek yapıyorum. Antrenörlerim eşliğinde güzel yollar kat ettik. Şu an Balkan Şampiyonu oldum. Bu benim için yeterli değil tabi ki. Avrupa, Dünya ve olimpiyatlarda da madalya almak istiyorum. Hobi dışında zevkle yaptığım için tavsiye ediyorum. Spor gerçekten hayatımın bir parçası. Aynı şekil onların da öyle olmasını isterim. Bulgaristan’ta yarı final maçımı Sırp rakibimle yaptım. Final maçımı da Romanyalı rakibimle yaptım. Güzel maçlar çıkardık. Antrenörlerim eşliğinde. Şampiyon oldum. İnşallah devamı da gelir. 2024-2028 olimpiyatları var hedefimde. Onun için antrenörlerimle çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

ACAR: BU HEDEF DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ

Antrenör Suat Acar ise yaptığı değerlendirmede, “Elazığ Gençlik ve spor İl Müdürlüğü’nde Teakwando antrenörüyüm. Burada beş antrenör arkadaş olarak görev yapmaktayız. Hepimiz geçmişte Türkiye şampiyonu olan, milli sporculuğu olan antrenör arkadaşlarız. Aynı zamanda bu arkadaşlarımız milli antrenör olarak da görev yapmakta. Gülse kızımız 6 yıl önce Elazığ Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Nursel hoca sayesinde bize başvurdu, bizle başladı. O zamandan beri çok düzenli, disiplinli bir şekilde antrenmanlarına devam etmekte. Hem yıldızlardan itibaren Türkiye şampiyonlarında madalya almaya başladı. Bu yıl Ocak ayında da büyüklerde Türkiye şampiyonu oldu ilk yılı olmasına rağmen. Gençlerden yeni çıkmasına rağmen Türkye şampiyonu oldu. Ardından Balkan Şampiyonasından 1 hafta önce. Lübnan’da yapılan Beyrut Uluslararası Şampiyonası’nda birinci oldu. Geldi Elazığ’a döner dönmez 1 gün sonra Balkan Şampiyonasına gitti. Yorgun olmasına rağmen orada da çok istediği amaçlar yaparak tüm rakiplerini bizim tabirimizle nakavt ederek 20 fark yaparak şampiyon oldu. Hedefimiz şu; yılmayacağız, daha iyi çalışacağız. Sağ olsun müdürümüz, valimiz bizlere her zaman her konuda bu konuda destek oluyor. Yılmadan daha gayretli bir şekilde inşallah 2024 olmadı 2028 yılında çünkü Gülse kızımız daha 18 yaşında. Olgunlaşma evresinde. Böyle bir hedef koyduk. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!