Sanayi Sitesi taşınacak dedi müjdeli haber geçtiğimiz günlerde Bülent Tüfenkçi’den geldi. Ancak sanayi sitesinin taşınması kafaları karıştırdı. Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ömer Faruk Öztürk, “Haberimiz yok, biz basından duyduk” dedi.

“İnsanların Kafası Karışıyor”

Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ömer Faruk Öztürk yaptığı basın açıklamasında, kendilerine taşınmayla ilgili bir bilgi gelmediğini, söyleyerek, “Biz basından duyuyoruz. Kimse ne bize bir şey soruyor. Ne bize bir şey söylüyor. Akşamları televizyondan izliyoruz. Gazetelerden okuyoruz. Böyle olunca da sanayi sitesindeki esnaflarımızın kafası karışıyor. Bizi bundan 15 gün önce bakanlığa çağırdılar. Bizim yapılacak ek dükkânlarımız var. Bizim şartlarımız tamam. Projenizi getirin. Ödenek ayrılmış. Projelerinizi bir an evvel getirin. Bu sanayi ve teknoloji bakanlığını bize verdiği bilgi. Bu taraf geldiğimiz zaman sanayi sitesi kalkacak. Yerine kültür park yapılacak diyorlar. Bu işin bir yol haritası olması lazım. Bir yerde bir sanayi sitesi yapılır. Yapıldıktan sonra bizim burada görüşümüz alınır. Kalkacaksa da kalkılır. Bu 20 daireli bir ev değil ki sen iki sene kira verin evinizi yapalım gibi bir durum değil. Bu kocaman sanayi sitesi. İnsanların kafası karışıyor. Sanayi sitesi kalkacak. Kültür park yapılacak diyorlar” dedi.

“Bizim buradan gidelim diye bir lüksümüz yok”

Öztürk yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Biz sanayi sitesinin kalkmasına karşı değiliz. Biz yeni sanayi sitesi istiyoruz. Burada mevcut olan sanayi sitemizin 1000 tane dükkânı var. Yalnız bizim burada 1500, 2000 e yakın esnafımız var. Dükkânlar 3’e, 4’e bölünmüş. Kiracılara verilmiş. Karmakarışık olmuş. Bizim sanayi sitesi kirliliğimiz buradan geliyor. Biz yeni bir sanayi sitesi yapalım diyoruz. İnsanların kafası karışıyor. İnsanlar gelip diyor ki sen 60 tane dükkan yapacaksın. Sanayi sitesi kalkacak. Bir sanayi sitesinin kalkması bu kadar kolay bir şey değil. Bizim sanayi sitemiz o kadar kötü değil. Yeni sanayi sitesi yapıldığı zaman sanayi sitemiz dört dörtlük olur. Bizim buradan gidelim diye bir lüksümüz yok. İnsanlar diyor sanayi sitesi kalkacak ben burada ne iş yapayım. Burada 1025 tane dükkân var. Bu iş o kadar kolay değil. Biz 60 tane esnafımız dükkân sahibi olsun diye koşturuyoruz.”

“Bizim haberimiz olmadan bazıları sanayi sitesini kaldırıyor. Nasıl oluyor acaba?”

Oto Onarımcılar Başkanı Mehmet Türkoğlu da isyan ederek, “Sanayi sitemize elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bizim haberimiz olmadan bazıları sanayi sitesini kaldırıyor. Yapıyor. Nasıl oluyor acaba? Sanayi sitesini kaldırmak yapmak basit bir şey değil. Bu konuyla ilgi ne Ömer başkanın ne benim ne de üyelerin haberi var. Televizyondan izleyip sabah gelip başkanım sanayi taşınıyormuş diyorlar. Nasıl taşınıyor. Bizim bir bilgimiz yok bu işte. Biz 2 sene bakanlığa gittik. Projelerini hazırlıyoruz. Bize yer tahsis etmiyorlar. Nereye kalkıyor. Sanayi sitesinin şu an ki statüsü bitmiş. Yeni statüye projeye göre güzel bir sanayi sitesi yapılırsa hepimiz kalkıp gideriz. Herkesin sanayi sitesi ayrı olursa güzel olur. Biz de taşınırız” diye konuştu.