Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Yavuztürk başkanlığında kurulan ve Elazığ OSB Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Yatırım Destek Ofisi ve KOSGEB Elazığ İl Müdürlüğü tarafından temsil edilen Sanayi ve Teknoloji İş Birliği (SANTEK) Kurulu bir dizi ziyaretlerde bulundular.

SANTEK üyeleri, Elazığ Organize Sanayi Bölgemizde iç piyasa ve ihracata yönelik farklı üretimde bulunan Dağ Yüce Plastik, ÖZTOL ve ES-AK Alüminyum firmalarının üretim tesisleri ziyaret ederek saha incelemeleri ve firma yetkilileri ile birebir görüşmeler gerçekleştirdiler.

“SANTEK ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR”

Ziyaretin ardından kurul tarafından yapılan açıklamada, “Elazığ OSB bölgemizde sektörel bazlı İmalat sanayi firmalarımız için Hammadde, Navlun, Enerji gibi sanayimiz verimliliğini belirleyen önemli maliyet kalemleri kapsamında yapılan görüşme ile tüm firmalarımızın özellikle lojistik ağlara ulaşımdaki yaşadıkları sıkıntılarla ilgili tüm sorunlar yerinde görüşülmüştür. Çözüm noktasında ilgili paydaşların değerlendirme ve beklentilerine yönelik sağlayabilecek devlet teşvik ve destekler hususunda ilgili konu başlıkları için tespit öneri raporu ivedilikle düzenlenecektir. Elazığ OSB firmalarımız ile haftalık SANTEK ziyaretlerimiz devam edecektir” denildi.