Televizyonlarımız Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının konuğu bu kez Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya oldu.

Programda dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Korona virüsü ve alınan önlemler konuşulurken; özellikle İslam Dininin bu ve benzeri durumlar karşısında insanların neler yapması gerektiği ayet ve hadislerle anlatıldı.

SARIKAYA: BU KARANTİNAYA UYMAK FARZDIR, FARZ

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Kaderimde ne varsa o olur” denmemesi gerektiğini kaydederek, “Elazığ’ımın güzel insanı kaderimde ne varsa o olur diyerek ki sadece Elazığ değil her tarafta da öyle. Kaderimde ne varsa o olur, Allah beni korur demeyin. Allah seni korur da sen tedbirini alacaksın, tedbirinden sonra ancak bu taktiri Allah’a bırakacaksın. Onun için burada bilim kurulunun kararı doğrultusunda yetkililerimizin söylediği, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere sonra sağlık bakanımız ve diğer bakanlar buna, bu karantinaya uymak farzdır, farz. Bırakın tercihi. Yapmayın” açıklamalarında bulundu.

SARIKAYA: TEDİRGİNLİK EN BÜYÜK HASTALIKTIR

Sarıkaya, tedirginlik olmadan, belirlenen kurallara uyulması gerektiğini belirterek, “Tedirginlik en büyük hastalıktır. Tedirgin olmak doğru değil. Ne yapıyoruz? Hijyene uyuyoruz, gerekli temizlikleri yapıyoruz. İşimiz olmadığı zaman çarşıda pazarda dolaşmıyoruz. Sosyal mesafeyi koruyoruz. Korumamız lazım. Eğer bizde bir hastalık varsa çekinmeden ilgilileri arıyoruz. Ateşimiz varsa, öksürüğümüz varsa, ishalimiz varsa arıyoruz bunlara uyuyoruz. Bunlara rağmen diyelim ki İl Müftüsü bu kadar geldi konuştu sonra il müftüsünü buldu. O zaman ne diyeyim ben baş üstüne” dedi.

SARIKAYA: KURALLARA UYULMAZSA BU KUL HAKKINA GİRER

Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Devletin aldığı kararlara uyulmaması halinde kul hakkına girildiğini söyleyerek, “Kurallara uyulmazsa bu kul hakkına girer. Alınan kurallara uymak zorundayız. Devlet en sonunda 65 yaş ve üzeri ile ilgili bu kararı zecri olarak uygulayacak. Uygulamak zorunda. Sen böyle düşünebilirsin ama kusura bakma konu sen değilsin. Bu çok önemli. Buna dikkat etmek gerekiyor” diye konuştu.