Bu yıl “CAMİ ve HAYAT” teması ile kutlanacak olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri için hazırlıklar devam ediyor.

Hafta vesilesi ile 3 Ekim 2019 Perşembe günü saat 19.30’da İl Müftülüğü’nün organizasyonu, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın himaye ve iştirakleri ve Elazığ Belediyesi’nin katkılarıyla; Erenler Meclisi Özel Programı kapsamında düzenlenecek konserin hazırlıkları tamamlandı.

Konser Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

SARIKAYA: MEHMET KEMİKSİZ KONSERİNE DAVETLİSİNİZ

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Elazığ’ın manevi mimarlarından, ilim ve fikir insanı, mutasavvıf, şâir ve sayısız talebe yetiştirmiş, Anadolu’nun son dönem büyük velilerinden Hacı Muharrem Hilmî Efendi (Sırrî)’nin eserlerini besteleyerek tasavvuf müziği hazinesine kazandıran bestekâr ve solist Mehmet Kemiksiz, Hacı Muharrem Hilmî Efendi’nin eserlerinden oluşan bir KONSER verecektir. Hafta boyunca Türkiye ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerle camilerin İslam medeniyetindeki yeri ve önemi ile birlikte sevgi, bilgi ve birlik mekânı olduğu işlenecek. Ayrıca; Din hizmeti veren her kademedeki Din Görevlilerimizin toplumun vaz geçilmez unsuru oldukları yeniden hatırlanacak. Bu vesile ile Aziz şehrin Aziz insanlarını konserimize davet ediyor, sevgi ve saygılarımı arz ediyorum” dedi.