Fırat Üniversitesi Teknokent’te Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü ile “Stratejik İşbirliği Anlaşması” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

ARSLAN: TEKRARDAN HIZ KAZANACAKTIR

Toplantıya katılan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Doğu Anadolu Bölgesinin en gelişmiş sanayi alt yapısı, en gelişmiş üniversitesi Elazığ ilindedir. Bu bizim için, hocam az önce birçok konuya değindi, gerçekten kıvanç kaynağı. Gelişmiş iş gücüyle, sermayesiyle, sanayi kültürünün olduğu iş dünyası ile artık Savunma Sanayide ciddi projelere imza atan bir hale geldik. 15 Temmuz gerçekten bize ciddi anlamda belki birazcık yavaşlamamıza sebep oldu. Hızımızı çok daha iyi almıştık, birçok yatırım planlarımız vardı, 15 Temmuz ve sonrası siyasi gelişmelerle birçok seçim yaşamak zorunda kaldı ülkemiz. Akabinde birçok ekonomik dengesizlik, onunla birlikte yatırımlarımız birazcık ertelenmiş gibi görünse de kısa vadede, inanıyorum ki önümüzdeki seçiminde bitmesiyle tekrardan hız kazanacaktır”dedi.

KARTAL: 27 ADET FABRİKAMIZ VAR

Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Albay Ahmet Duran Kartal da konuşmasında, “Hem tecrübemiz var ama öbür taraftan da genç ve dinamiğiz. Yapı olarak Milli Savunma Bakanlığına bağlı bakan yardımcılığı, Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü altında 27 adet fabrikamız var” diye kaydetti.

AKIN: BUGÜN ELAZIĞ İÇİN ÖNEMLİ BİR MİLAT OLACAK

Toplantının amaçlarından bahseden Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, “Burada altını çizmemiz gereken nokta yaklaşık 5 yıldır, Milli Savunma Bakan Yardımcımız Şuay Alpay bey, Savunma Sanayi Başkanımız İsmail Demir beyinde teşvikleriyle Elazığ’da Savunma Sanayi kümelenmesine yönelik adımlar atılıyor. Bir takım öncü iş birlikleri, sonuç veren teşebbüsler, sonuç veren ürünler ortaya çıktı. Elazığ kendi bölgesinin potansiyeline göre Savunma Sanayinde varlığını hissettiren bir şehir haline geldi. Dolayısıyla bugün ki ziyaretle beraber özellikle askeri fabrikaların bütününde Elazığlı iş dünyası eğer potansiyel işbirliklerini sağlamayı becerebilirse, bugün pozitif birtakım sonuçlar elde etmeyi başarırsak iş birliği ile nasıl ilerleyeceğimize dair haritalar ortaya koyabilirsek o zaman bugün Elazığ için önemli bir milat olacak” ifadelerini kullandı.

 AMANVERMEZ: BUNLAR ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER

Askeri Fabrikalar Genel Müdür Yardımcısı Tuğgeneral İsmail Amanvermez ise konuşmasında, “Savunma Sanayi, Askeri Sanayinin bir araya gelmesi, ortak üretim yapması bunlar çok önemli gelişmeler. Biz Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü olarak imalat bölümünde değiliz, sanayicimiz bunu geliştirecek biz işletme bakım idame bölümünde olmak durumundayız”dedi.