14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti.

Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan Cumhurbaşkanı seçimi 2. tur oylaması için oy verme işlemi 17.00'de sona erdi.

Sandıkların şu ana kadar yüzde 99'u açılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı yüzde 52.10, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 47.90 olarak açıklandı.

Elazığ Belediyesinde Müdürler Değişmeye Başladı Elazığ Belediyesinde Müdürler Değişmeye Başladı

Bunun üzerine Elazığ’da Cumhur İttifakı’nı destekleyen partililer araçlarıyla konvoy yaparak şehir turu attı.

Ardından AK Parti İl Başkanlığı önüne platform kurularak kutlama yapıldı.

KAVAKLI: “HÜDA PAR KAYBETTİRİR DEDİLER HÜDA PAR KAZANDIRDI”

HÜDAR PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, “Aziz şehrin aziz insanları biz bize yakışanı yaptık. Elazığ güçlü bir destek ile cumhurbaşkanımıza tam tamına desteğine verdi. Millet ittifakına ise cevabını sandıkta verdi. Kandilden medet umanlar Pennsylvania’dan gücünden istifade etmek isteyenler sandıkta haktan cevabını aldı.  Biz bütün olacağız birlikte hareket edeceğiz. Biz kardeşlik hukukumuza göre hareket edip her yerde ama her yerde kazanacağız. Millet ittifakı yalana, kara propagandaya imza attı. Onlar bu yaptıklarının karşılığını halktan aldı. HÜDA PAR kaybettirir dediler HÜDA PAR kazandırdı” ifadelerini kullandı.

ERTAN: “ZİNCİRLERİ KIRA KIRA GELDİK”

Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan, “Cumhur İttifakı olarak büyük bir zafere imzamızı attık. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu zaferde çok büyük oyunlara rağmen zincirleri kıra kıra geldik zaferi bayrağı en üstte dalgalandırdık. Bu zafer yolunda göstermiş olduğunuz bu büyük desteğe teşekkür ediyorum” dedi.

BAL: “BU ZAFER MİLYONLARCA MAZLUMUN AYDINLIK YARINLARA UYANIŞIDIR”

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, “Zor bir savaştı. Hilal ile hacın savaşıydı. Bizler inandık ve iman ettik. Bunları alt üst edeceğiz dedik. Halen daha kabullenmemişler. Ben onlara bu meydanı gösteriyorum. Cesaretiniz varsa biz sizlerle bir daha yarışırız. Bunlar bu savaşta terör örgütleri ile dinimizi suiistimal ederek seccademizi çiğneyerek, başörtüsünü kullanarak her türlü adiliği yaptılar. Allah’ın izniyle Cumhur ittifakı bileşenleri sandıkta bunlara en güzel cevabı verdi. Bu zafer tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin Turan’a uzanan zaferidir. Bu zafer milyonlarca mazlumun aydınlık yarınlara uyanışıdır. Bu ülkenin şahlanışına durmak yok.” açıklamalarını kaydetti.

YILDIRIM: “ADAM YİNE KAZANDI”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Bugün Cumhur İttifakımızla birlikte Elazığ’ımızda yeni bir tarih yazdık. Adam yine kazandı. 14 Mayıs’ta yarım kalan bir işimiz vardı. Onu da tamamladık. Kazanan Türkiye oldu. Sizlerle birlikte gidecek daha çok yolumuz var. Öncelikle sizlerden hassaten bir ricam var. Reise bugün sabaha kadar dua edin. Ömrü uzun olsun. Bütün teşkilat mensuplarıma teşekkür ediyorum. Elazığ insanı olarak bizler Türkiye Yüzyılını hemen başlatıyoruz.” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: “MİLLETİYLE EL ELE KOL KOLA YÜRÜYEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN KAZANDI”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Sandığa giden demokrasimize, milli irademize ve geleceğimize sahip çıkan kutlu zaferimize imza atan siz değerli hemşerilerime canı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Bugün 85 milyon vatandaşımız, demokrasimiz, eser ve hizmet siyaseti kazandı. Bugün Türkiye ve cumhurbaşkanımıza gece gündüz dua eden dünya mazlumları kazandı. Milli iradenin üstünlüğüne inanan milletin adamı kazandı. Bugün Kandil’e sırt dayayanlar kandilden talimat alanlar kaybetti. Milletiyle el ele kol kola yürüyen Recep Tayyip Erdoğan kazandı” diye konuştu.

ÖZ: “TÜRKİYE YÜZYILININ ATEŞİNİ ELAZIĞ’DAN YAKARAK GÖNDERİYORUZ”

AK Parti Elazığ 28. Dönem 5. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, “21 yıldır olduğu gibi vatanını, milletini, devletini seven ve her seçimde büyük bir güven ve oy ile gönderdiğimiz Cumhurbaşkanımız yine çok büyük bir destek ile Türkiye Yüzyılının ateşini Elazığ’dan yakarak gönderiyoruz. Bugün kazanan sadece Elazığ değildir.  Bugün kazanan sadece Türkiye değildir. Bugün kazanan dünyadaki bütün mazlum coğrafyalardır. Ben desteklerinizden dolayı başta şahsıma sonra değerli milletvekili abilerime Cumhur İttifakına desteklerinizden dolayı saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.” diye kaydetti.

NAZIRLI: BÜTÜN MİLLETİMİZİN YÜZYILI BAŞLIYOR

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, “Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Yeniden Refah Partisi’ne, HÜDA PAR’a, Büyük Birlik Partisi’ne, AK Parti’ye gönül vermiş kardeşlerim; bu gurur sizin. Hepinizin karşısında saygı ile eğiliyorum. Allah sizlerden razı olsun. Kâbus başladı ve devam ediyor. Kimin kâbusu? PKK’nın kâbusu devam ediyor. YPG’nin kâbusu devam ediyor. DAEŞ’in kâbusu devam ediyor. Uyuşturucu bağımlılarının kâbusu devam ediyor. Ve Türkiye Yüzyılı, Gençlerin Yüzyılı, Kadınların Yüzyılı, bütün milletimizin yüzyılı başlıyor. Hayırlı uğurlu olsun.” açıklamalarını kaydetti.

AÇIKKAPI: “MİLLETİMİZ KARARINI VERDİ”

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Bir kurgu geliştirdiler, senaryo yazdılar, tuzak kurdular ama tuzak kuranların en hayırlısının rabbimiz olduğunu unuttular. Aziz milletimiz sizin tuzaklarınızı başınıza yıktı. Adına millet ittifakı dediler ama milletimiz dışında orada ne kadar hain ve melun yapı varsa hepsini içerilerine aldılar. Bir tarafta Cumhur İttifakı vardı vatanına, milletine, bayrağına ve devletine aşık insanlar vardı. Diğer tarafta Kandil’den FETÖ’den DHKPC’den ve terör örgütlerinden mesajlarla ve talimatlarla istikameti çizilen Millet İttifakı vardı. Milletimiz kararını verdi. 28 Mayıs akşamı milletimiz yeniden bir daha Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

KELEŞ: “KAZANAN VATANDAŞLARIN İRADESİ OLDU”

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, “Yaklaşık 50 günlük yoğun seçim dönemini bugün bitirdik. Kazanan sizler oldunuz. Kazanan biz olduk. Kazanan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Kazanan vatandaşların iradesi oldu. Kazanan Türkiye demokrasisi oldu. Kazanan dürüstlük oldu. Kazanan doğruluk oldu. Kazanan bayrağımız oldu. Kazanan savunma sanayisi oldu. Kazanan sağlık politikalarımız oldu. Sizler Türkiye’nin istiklaline ve istikbaline sahip çıktınız. Seçim bitti. Bundan sonra Türkiye Yüzyılı için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları için çalışacağız, üreteceğiz ve ona destek olacağız. Elazığ için çalışacağız, ülkemiz için çalışacağız. Sizin için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

BALIK: “ZAFER HER SEÇİMİ KAZANANIN OLDU”

AK Parti Elazığ 27. Dönem Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Maşallah gakkoşlar. Ayağınız taşa değimesin. Zafer aldatanların değil zafer inananların oldu. Zafer her seçimi kazananın oldu. Zafer Elazığ’ın oldu. Türkiye Yüzyılına selam olsun. Biz sırtımızı önce hakka sonra halka dayadık. Zaferin sahibi Allah’tır. Zaferi bize nasip eden Allah’ıma hamd olsun. Size bütün yüreğimle teşekkür ediyorum.” dedi.