Seçimlere Katılabilecek 24 Parti Resmi Gazete'de Yayımlandı!

YSK'nın 12 Ocak'ta oy birliğiyle aldığı kararla seçime girme yeterliliğine sahip 24 siyasi partinin ismi Resmi Gazete'de yayımlandı. Seçime girecek partiler listesinde Mustafa Sarıgül ve Muharrem İnce'nin partilerinin olmaması dikkat çekti.

Seçimlere Katılabilecek 24 Parti Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanan kararında, 298 sayılı "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun" ile 2820 sayılı "Siyasi Partiler Kanunu"nun ilgili maddelerine göre, 1 Ocak'tan en az 6 ay öncesi itibarıyla illerin en az yarısında teşkilat kurdukları ve büyük kongrelerini yaptıkları saptanan 24 siyasi partinin seçimlere katılma yeterliliği bulunduğu ifade edildi.

SEÇİME GİREBİLECEK 24 PARTİ

Adalet ve Kalkınma Partisi

Anavatan Partisi

Bağımsız Türkiye Partisi

Büyük Birlik Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi

Demokrasi ve Atılım Partisi

Demokrat Parti

Demokratik Sol Parti

Emek Partisi

Gelecek Partisi

Genç Parti

Halkların Demokratik Partisi

Hür Dava Partisi

İyi Parti

Millet Partisi

Milliyetçi Hareket Partisi

Muhafazakar Yükseliş Partisi

Saadet Partisi

Sol Parti

Türkiye İşçi Partisi

Türkiye Komünist Hareketi

Türkiye Komünist Partisi

Vatan Partisi

Yeniden Refah Partisi

İNCE VE SARIGÜL'ÜN PARTİSİ LİSTEDE YOK

Türkiye'de bulunan 121 siyasi partiden 24'ü seçime girme hakkına sahip olurken, Muharrem İnce'nin liderliğinde kurulan Memleket Partisi ve Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi listede yer almadı.

SEÇİM KURULLARI YENİLENECEK

Ayrıca YSK'nin il ve ilçe seçim kurulları ile Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunun kuruluş esas ve ilkeleri belirlenmesine ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Kararda, bu kurulların iki yıllık görev sürelerinin bu ay dolması nedeniyle 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun gereği, ocak ayının son haftası içinde iki yıl süre ile görev yapmak üzere yeniden kurulların oluşturulmasının gerektiği belirtildi. Bu nedenle il ve ilçe seçim kurullarıyla Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunun, 298 sayılı Kanun'un 15, 18 ve 19. maddelerinde yazılı usullere göre iki yıl süre için yeniden kurulmalarına karar verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137