Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Kültür ve Tarih Danışmanı görevini yürüten Araştırmacı - Yazar Sedat Çağlıyan açıklamalarda bulundu.

ÇAĞLIYAN: HÜSEYNİK’TE MESİRE ALANLARI OLUŞTURULACAK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından Kültür ve Tarih Danışmanlığı görevine getirilen Araştırmacı - Yazar Sedat Çağlıyan, “Belediyede plan ve proje kapsamında çok güzel projeler var. Sayın başkanımız bu konuya çok güzel eğiliyor ve Harput’ta ve Elazığ’da tarihi dokuyu yeniden ayağa kaldırma çabasında. Kendisine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum sayın başkanıma. Çok güzel projeleri var. Bunların başında Harput’ta 90 senedir açılmayan Hüseynik ile şehir yolunu tekrar ayağa kaldırmak istiyoruz ve sayın başkanım hakikatten bu konuya eğilmiş vaziyette ve çok güzel projeleri var. Ve bu projelerin başında şehir yolu. Bu sene herhalde açılacak. Açıldığı vakitte Hüseynik ile Harput arasını bağlayıcı bir yol olacak. Hüseyniği zaten sayın bakanımız da bundan evvel emir buyurmuşlardı. ‘Ben bundan evvel Hüseynik’i turizme kazandıracağım’ demişti. Buraya teşriflerinde. O süre zarfında Hüseynik mesela bir Safranbolu evleri gibi, bir Beypazarı evleri gibi, bir Hamamönü gibi inşallah faaliyete geçirilecek, eski konaklar, eski evler restorasyonu olacak. Sonra park bahçeler müdürümüz Alkan Bey’e de ayrıca buradan teşekkür etmek istiyorum. Onlar da çok güzel bir proje hazırlamışlardı. Hüseynik’te ki Örtmek Vadisi… Orada Mesire alanları oluşturulacak. Şehir yolundan gelip gezen vatandaşlarımız orada dinlenme kamelyaları olacak. Artık Örtmek Vadisi ağaçlandırılacak ve Cumartesi Pazar günlerinde vatandaşlarımız orada gelip mesire alanı olarak kullanacaklar inşallah” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLAYIN: HARPUT’A ELEKTRİKLİ FAYTON PROJEMİZ VAR

Sedat Çağlıyan, “Bir bedesten faaliyete geçecek. Ve burada da Harput’un el emeği göz nuru dediğimiz eserler; unutulmuş eserlerin satışı yapılacak ve buradaki o eski iş dalları faaliyete geçirilecek. İkinci bir husus restorasyon çalışmalarımız. Sarahatun’un karşısındaki o binada haftanın belirli günlerinde şu anda restorasyon aşamsında orada meşkler başlatılacak. Yani kürsü başı dediğimiz meşkler olacak. Ve bu Elazığ’ımıza kazandırılacak. Ayrıca diğer binaların da restorasyonları aşama aşama devam edecek. Bunların içerisinde Butik Otel dediğimiz Harput’un girişindeki dar kapının girişindeki o bina tekrar restorasyonla bitirilecek inşallah. Zaten Sağır Müftü Konağı bitmiş vaziyette. Bir projemiz daha var inşallah bu da elektrikli fayton projemiz. Bunlar da inşallah fiiliyata geçerse Harput’un canlanması içten bile değil. İnşallah bunlar belirli evrelerde gün yüzüne çıkacak” şeklinde konuştu.