İdlib’de gerçekleştirilen operasyonlar devam ederken dün rejim güçlerinin saldırısı sonucunda Elazığlı hemşehrimiz Piyade Uzman Onbaşı Ragip Soylu Coşkun şehit olmuştu.

Şehidimizin Baskil Karaali köyündeki babaevine şanlı Türk bayrakları asıldı. 26 yaşındaki şehidimiz Coşkun’un 8 kardeş oldukları öğrenilirken, şehidimizin evin en küçük oğlu olduğu ifade edildi.

Acı haberin gelmesiyle birlikte; 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Baskil Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat şehidimizin ailesini ziyaret ederek şehidimizin babası Ahmet Rufai Coşkun’a taziye dileklerini ilettiler.

Taziyeleri kabul eden şehidimizin babası Ahmet Rufai Coşkun Kanal Fırat televizyonuna açıklamalarda bulundu.

“BABA BEN ŞEHİT OLACAĞIM”

Oğluyla en son telefonla görüştüğünü ve oğlunun kendisine şehit olacağını söylediğini belirten acılı baba Coşkun, “En son telefonla görüştüm. Bir de 1,5 ay önce görüştüm. Görüştüğümde bekar olduğundan dolayı evlilik konusunu söyledim. O da bana “baba bana bu evlilik lazım değildir. Bana büyük evlilik lazım. Ben vatanım için oraya gitmiştim. Ben eğer vatanım için ölmediğim zaman bana evlilik hiç gelir. Bayrağım için, milletim için, devletim için Allah bana onu nasip etsin. İnşallah bana bir duanız yeterlidir. Hakkını helal et” dedi.

“KEŞKE BİR TOPRAK OLSAYDIM”

Şehidimizin babası Coşkun, “Sayın kaymakamıma, sayın belediye başkanıma çok teşekkür ederim. Gelen halka minnettarım. Keşke bir toprak olsaydım, bu insanlar bana basıp geçseydi. Neden çünkü bu vatanın güzelliği, bu vatanın büyüklüğünü, insanlığını içindeyiz. Allah hepinizden razı olsun. Devletimizin, Cumhurbaşkanımızın, milletvekillerimizin, Valimizin, askeriyemizin Allah hepsine metanet versin. Ben babasıyım ağlıyorum. Ama onlar babası değil, hepimizden fazla ağlıyor. İnşallah bu vatan uğruna şehit verenlerin yüzü suyu hürmetine bu pislik kalkar başımız dimdik olur” ifadelerini kullandı.

“KIBRIS’I NASIL ALDIYSAK, ALLAH’IN İZNİYLE BUNU DA ONLARIN BAŞINA GEÇİRECEĞİZ”

Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın kendilerini hiç yalnız bırakmadığını Kanal Fırat’a açıklayan şehit babası Ahmet Rufai Coşkun, “Komutanımdan Allah razı olsun. Bizi yalnız bırakmadılar. İnandığı davanın peşinde öldüyse Allah bu vatana millete zeval vermez. Kıbrıs’ı nasıl aldıysak Allah’ın izniyle bunu da onların başına geçireceğiz” dedi.

VİDEO: