Şehidimizin İsmi Orada Yaşatılacak

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Baskil ilçesinde düzenlenen toplantıda ilçe muhtarlarıyla bir araya geldi. Zorluoğlu, şehidimiz Sekin'in isminin nerede yaşatılacağını da açıkladı.

Şehidimizin İsmi Orada Yaşatılacak

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu yapılan bir toplantıda Baskil’de muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Baskil’e gelişinde önce Doğancık Köyüne giden Vali Zorluoğlu burada Şehit Fethi Sekin’in mezarını ziyaret ederek dua etti.

Baskil Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Murat Zorluoğlu, Baskil Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Belediye Başkanı İhsan Akmurat, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılışında bir değerlendirme yapan Vali Zorluoğlu, 2016 yılının zor bir yıl olmasına rağmen devlet imkânları ile yatırımların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Vali Zorluoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bu güzel günde sizlerle beraber olmaktan dolayı mutluyum. Baskil, geçtiğimiz günlerde kahraman bir evladını şehit vermiştir. İzmir’de feda-i can eden Merhum Şehit Fethi Sekin onlarca, belki de yüzlerce canı korumuştur. Kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum, mekânı cennet olsun.

Bugünkü toplantımızda daha çok sizlerin sorun ve taleplerini dinlemek üzere bir aradayız. Bildiğiniz gibi 2016 yılı ülkemiz için oldukça zor bir yıl oldu. Ülkemizin sınırlarının bulunduğu coğrafyada çok önemli sorunlar yaşanmakta ve yeni bir düzen kurulmak istenmektedir. Elbette ülkemiz bu duruma seyirci kalmamaktadır. Bütün bu nedenlerden dolayı da başta PKK ve DAEŞ gibi taşeron örgütler tarafından ülkemizin kalkınmasının ve bölgesinde daha güçlü olmasının önüne geçilmek için tuzaklar kurulmaktadır. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz darbe girişimi de bu çabanın bir ürünüdür. Bütün bunlar ülkemizde istikrarı bozmak, ülkemizin tarihteki büyük ve önemli yerine geri dönme çabalarını durdurmak için yapılmaktadır. Bizlerin uyanık olmamız ve birlik beraberlik içerisinde olarak bu günleri atlatmamız gerekmektedir.

Bütün bu terör hadiselerine Goldenbahis rağmen kamu hizmetleri bir kesintiye uğramamış ve bütün kurumlar yatırımlarını sürdürmüşlerdir. Kurumlarımız Elazığ’da 2016 yılı başında öngörülen yatırım hedeflerini üzerine çıkmışlar ve 611 Milyon TL kaynak kullanmışlardır. Bu yatırımlara İl Özel İdaresinin kaynakları da dâhil edildiğinde bu rakam 900 Milyon TL’yi bulmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir. Bir yandan terörle etkin şekilde mücadele ederken bir yandan da yatırımlarına devam etmektedir. 2016 yılında Baskil ilçesinde de kamu imkânları ile önemli yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Özellikle Özel İdare imkânları ile su ve kanal hizmetleri başta olmak üzere 9 Milyon TL yatırım yapılmıştır” dedi.

Toplantıda daha sonra muhtarlar ve vatandaşlar sorunlarını dile getirdiler, ilgili kurum amiri tarafından da sorulara cevaplar verildi.

ŞEHİDİMİZİN ADI ORADA YAŞATILACAK

Şehit Fethi Sekin’in isminin Baskil’de de yaşatılacağını kaydeden Vali Zorluoğlu, muhtarlar ve katılımcıların da görüşleri doğrultusunda şehidin isminin Baskil’de yapımı tamamlan devlet hastanesine verileceğini söyledi.

Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat Vali Zorluoğlu’na Baskil’e verdiği önem nedeniyle teşekkür etti.

Baskil Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu ise Baskil’in gelişim açısından önünün açık olduğunu ifade ederek, yapılacak yatırımların öncelik sıralaması ile ilçenin bütün eksikliklerinin tamamlanacağını söyledi.

Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Vali Zorluoğlu ise Baskil’e her gelişinde huzurlu bir şekilde ayrıldığını kaydederek, elbirliği ile Baskil’in bütün sorunlarını halletmeye gayret göstereceklerini sözlerine ekledi. 

  

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2017, 20:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137