2010 yılında Hakkari’de şehit olan Elazığlı hemşehrimiz Uzman Çavuş Mehmet Kaya Çelik’in eşi şehit haberini aldığında hamileydi. Şehit haberinden kısa bir süre sonra doğum yapan şehidimizin eşi oğluna kahraman şehidimiz Mehmet Kaya Çelik’in adını vermişti. Şehidimizin oğlunun sünneti için dönemin AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze’nin yanına giden şehidimizin annesi, Başkan Gürgöze’den oğluna kirve olmasını istemiş Başkan Gürgöze de bu isteği geri çevirmemişti.

Şehidimizin oğlunun kirvesi olan ve süreç içerisinde de sahip çıkan AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Koordinatörü Ramazan Gürgöze bugün şehidimizin eşi ve 2018’de sünnet olan şehidimizin oğlunu ağırladı.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretle ilgili açıklama yapan Ramazan Gürgöze,  “Kahraman Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kaya Çelik'in bizlere emaneti olan oğlu Mehmet Kaya Çelik, babası gibi korkusuz bir delikanlı olmuş ve beni ziyarete gelmiş.

Şehit Mehmet Kaya Çelik şehadet şerbetini içtiği zamanlar; oğlu Mehmet Kaya daha anne karnındaydı. Şimdi ise aslan bir delikanlı olup ziyaretime gelmesi beni hem çok sevindirdi hem çok duygulandırdı. Kahramanca Şehadete yürüyen bütün şehitlerimizi; rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.