Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde uzman hekim kadrosuna sahip, 32 yataklı olarak dizayn edilen Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

TORAMAN: ÇOK ŞÜKÜR BÖYLE NİTELİKLİ HASTANELERİMİZ VAR

Yoğun bakım ünitesinin açılışına katılan Vali Doktor Ömer Toraman, “Elazığ bulunduğu bölgenin sağlık hizmetleri açısından çok yüksek kapasiteye sahip illerinin başında geliyor. Yalnızca Elazığ’daki, hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza değil bölgedeki vatandaşlarımıza da çok ciddi nitelikli kaliteli sağlık hizmeti sunan bir şehir. Bu sağlık hizmeti sunduğumuz merkezlerin içerisinde de Fethi Sekin Şehir Hastane’mizin özel bir konumu ve yeri var. Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin benim ve Türkiye kamuoyunun nazarında en çok dikkat çeken yönü Elazığ’ın yaşamış olduğu 2020 Ocak ayında yaşanan depremdeki hizmetinin kesintiye uğraması, sürekliliği ve deprem nedeniyle meydana gelen yükü çok büyük bir başarıyla üstesinden gelebilmesiydi. Hakikatten o gün bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi bende bu hastanemizle gurur duydum. Bu özelliğini de vurgulamak isterim. Deprem olduğu anda dahi sağlık hizmetlerinin devam etmesi çok önemli bir unsur, çok önemli bir kazanım. Çok şükür böyle nitelikli hastanelerimiz var” ifadelerini kullandı.

KELEŞ: ŞU ANDA BÖLGEDE BÖYLE BİR SAYIYA SAHİP SAYILI HASTANELER VAR

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Prof. Dr. Erol Keleş de, “Çocuk yoğun bakım ünitemizi açtık. Aslında çocuk youn bakım gerçekten Türkiye’de hekim sayısı açısından çok az olan bir bölüm. Biz Ocak ayında göreve başladığımız zaman bizim hastanemizde Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde çocuk yoğun bakımımız yoktu. Daha doğrusu 7 tane yatağımız vardı ama kullanılmıyordu. Biz buna 7 yatakla başladık. Üçüncü basamak 7 yatağımızla çocuk yoğun bakım hizmeti vermeye başladık. Daha sonra bir uzman hekimimizin daha Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne gelmesiyle birlikte uzman sayımız ikiye çıktı ve burada yoğun bakım sayımızı arttırdık. Şu an itibariyle üçüncü basamak 13 yoğun bakımımız ve 19 tane de ikinci basamak yoğun bakımımız olmak üzere 32 tane yoğun çocuk yoğun bakım yatağımız var. Bu gerçekten çok üst düzey bir rakam. Şu anda bölgede böyle bir sayıya sahip sayılı hastaneler var” şeklinde konuştu.

KELEŞ: TÜRKİYE İÇİN CİDDİ ANLAMDA BİR HİZMET VAR

Prof. Dr. Keleş, “Yatan hastalarımıza baktığımız zaman özellikle Ağrı’dan, Iğdır, Mardin, Bitlis, Bingöl, Batman, Antep’ten, Maraş’tan, Adıyaman’dan ve hatta ve hatta Suriye’den direk çocuk yoğun bakıma hasta kabul ettik. İç Anadolu’dan Amasya’dan, Sivas’tan birçok hastamız şu anda çocuk yoğun bakımda tedavi görüyor. Tabi bu hizmeti vermek bizi gerçekten çok ciddi anlamda mutlu kılıyor. Gerçekten orada çalışan hekimlerimizde özveri ile bu işi sürdürüyorlar. Tabi Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin imkanlarının fazlalığı, özellikle helikopter pistimizin olması Türkiye’nin birçok yerinden buraya hasta kabul etmemize vesile oluyor ve burada gerçekten hem şehrimiz için hem bölgemiz için hem de Türkiye için ciddi anlamda bir hizmet var” dedi.