1 yılı aşkın süredir Elazığ’a ve bölgeye hizmet vermeye başlayan Fethi Sekin Şehir Hastanesi ile ilgili hasta garantisi tartışmaları devam ediyor.

Şehir Hastanesi’nin Elazığ’a kazandırılmasında çalışmaları olan Sağlık Bakanı Danışmanı hemşehrimiz Abdulvahap Yılmaz, hasta garantisi konusunda net konuştu.

YILMAZ: O BİNANIN ASLINDA GERÇEK SAHİBİ BİZİZ

Şehir hastanelerinin proje, finansman ve işletme yönetimi açısından farklı bir model olduğunu ifade eden Abdulvahap Yılmaz, “Klasik devlet hastaneleri ile bu modeli karşılaştırmamak gerekiyor. Türkiye’de başarılı bir hizmette olsa muhalefet eleştiriyor. Başarılı bir hizmettir. Başarılı bir projedir. Buna katkı verilmesi gerekirken doğru olmayan, yalan yanlış şeylerle halk yönlendirilmeye çalışıyor. Bu o projelerin önünü keser mi kesmez. Ama insanlarda çok yanlış algılar oluşturuyor. Şehir hastaneleri ile ilgili hasta garantisi var deniliyor. Asla böyle bir şey yok. Ben bunu sosyal medyada da yazdım. Sayın bakanımızın bu konuda açıklamaları oldu. Kesinlikle hasta garantisi diye bir şey yok diyor. Hatta televizyon açıklamalarımıza da inanmayan arkadaşlarımız varsa b konuyu detaylıca anlatabiliriz. Halkımız şunu iyi bilsin, o binanın aslında gerçek sahibi biziz. Bu yap kirala devlet modelidir. Finansmanını onlar sağladığı için 25 yıl biz kiracıyız. Ama 25 yıl sonra bu binalar tamamen Sağlık Bakanlığına geçecek. Hasta garantisi yok. Tıp kısmı bizde, doktorlar bizim doktorlarımız. Ameliyathaneler bizim ameliyathanelerimiz. Tıbbi hizmetleri biz sunuyoruz. Ama tıbbi hizmetlere destek hizmetleri ise 5 yıl sonra pazartesine tabi tutmak şartıyla yeniden gözden geçirmek şartıyla bir hizmet alımı yapmışız. Tıbbi hizmetleri sağlık bakanlığı sunuyor” dedi.

YILMAZ: DEVLETİMİZ DAHA BÜYÜK KARA GEÇİYOR

Abdulvahap Yılmaz, hasta garantisinin kesinlikle olmadığını da vurgulayarak, “Hasta garantisi diye bir şey yok. Bunu %100 söylüyorum. Sadece bizi görüntüleme hizmetlerinde Elazığ’ın ortalamasıalınmıştır eski hastanelerimizi. Puan garantisi verilmiştir. 1 yıl boyunca 10 bin puan garantisi verilmişti. Şunu çok rahatlıkla söylüyorum. Bizim vermiş olduğumuz puan garantilerini çok çok ötesinde puanlar gerçekleşmektedir. Orada da devletimizin karı oluyor. Bir liraya alıyorsak 10 puan garantisi vermişiz. 10 puanı aştığı zaman 0,30 kuruşa o hizmeti almaya devam ediyoruz. Devletimiz daha büyük kara geçiyor. Oda sürümden kazanıyor. Asla hasta garantisi, giren hasta çıkan hastaya göre ücretlendirme yok” diye kaydetti.