24 Ocak 2020 depreminden sonra yapımına başlanılan ve tamamlanan Gönül Kazancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Şehit Korgeneral Hulusi Sayın Kütüphanesi için açılışı programı düzenlendi.

Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi’ kapsamında kütüphaneyi tamamladıklarını belirterek emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti.

TAŞKIN: HULUSİ SAYIN İSMİNİ YAŞATMAK İSTEDİK

Başkan Taşkın, “11 tane okulumuzun kütüphanesinin kurulmasının veyahut zenginleştirmesini sahiplenmiştik. Daha önce 5 tane okulumuzda kütüphane açılışını yaptık. Gönül Kazancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeyiz. Bilindiği üzere bu okul daha önce Şehit Korgeneral Hulusi Sayın lisesiydi. Okul deprem sonrası Gönül Kazancı holding tarafından yapılınca okulun ismi de bu şekilde değiştirildi. Bu okulda da Hulusi Sayın ismini yaşatmak istedik. En azından kütüphanede olmasını istedik” ifadesini kullandı.

Şehit Korgeneral Hulusi Sayın’ın adını kütüphanede yaşatmaktan gurur duyduklarını ifade eden Gönül Kazancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kamil Çakılcıoğlu, Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesine teşekkür etti.

ÇAKILCIOĞLU: HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ

Müdür Çakılcıoğlu, “Okul binamız yenilendi ve dolayısıyla Gönül Kazancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ismini aldı. Daha önce ismini gururla taşımış olduğumuz Şehit Korgeneral Hulusi Sayın paşamızın ismini yine Türk Eğitim Sen Elazığ Şubemizin Kütüphaneyi zenginleştirme projesi kapsamında okulumuzun nadide bir birimini şehit paşamızın isminin yeniden kütüphanede yaşatmamızın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.