Şehit Önder Pınar Ortaokulu’nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali – TEKNOFEST tanıtım ve bilgilendirme toplantısına öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Şehit Önder Pınar Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Sema Akbıyık moderatörlüğünde konuşmacı olarak Teknoloji ve Girişimci Danışmanı Melih Erdem tarafından TEKNOFEST ve bu kapsamda yapılacak yarışmalar hakkında bilgiler verildi.

Melih Erdem, Türkiye’nin küresel rekabet gücünü artıracak, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını temin edecek kritik teknolojilerde atılım sağlayacak politikalar, “Milli Teknoloji Hamlesi” yaklaşımında yapılandırılmıştır. Bu yaklaşımın ilk başarılı örneği Savunma sanayisinde kritik teknolojilerin yerli üretimi ve yerli ürün kullanım düzeyinin %20'lerden %80'lere yükselmekte olduğunu görüyoruz.

Ülkemizin stratejik alanlarda lider olabilmesini teknoloji transferiyle sağlamak mümkün değildir. Biz, kendi imkânlarıyla yüksek teknoloji geliştiren bir Türkiye'ye inanıyoruz. Bu noktada, Milli Teknoloji Hamlesi, tek bir grubun, oluşumun veya siyasi fikrin değil hepimizin, tüm Türkiye'nin ortak idealidir.

TEKNOFEST, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.

TEKNOFEST'in hem halkın bilime, teknolojiye, uzaya, havacılığa ilgisini artırmak hem de gençleri bu alanlara yönlendirmek üzere dip dalga oluşturma maksadıyla düzenlenmektedir.

TEKNOFEST gibi uluslararası düzenlenen teknoloji odaklı yarışmalar, yarışmacıların ileri teknoloji alanlarında yeni fikirler geliştirmesi için önemli fırsatlardır. Bu yarışmalar özellikle Türkiye'nin gelecekte ihtiyaç duyduğu kritik teknolojilerde gençlerimize bir altyapı kazandırmaktır. Roketten otonom sistemlere, tarımdan su altı sistemlerine, biyoteknolojiden insanlık yararına teknolojilere kadar milli teknolojiyi geliştirme çabalarına TEKNOFEST yarışlarında destek olunmaktadır.

Biz bu yarışmaları çok önemsiyoruz ve bugün geldiğimiz noktada tüm Türkiye'den hatta yurt dışından katılımcıyla Sadece savunma sanayi alanında değil 36 farklı alanda yarışma düzenlenmektedir. Bunlardan bir kısmı havacılık ve uzayla alakalı, bir kısmı savunma sanayisi ile alakalı, gençlerimizin de teşvik edilmesi için bu yarışmaların yüzde 90'ını sivil alanda düzenlemektedir. TEKNOFEST’in yarışma kategorileri konusunda bilgiler aktararak ilkokuldan, lisan, lisansüstü ve mezun seviyesine kadar nitelikli binlerce gencin yarışmalara katılabilecektir.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlik gibi birçok faaliyete ev sahipliği yapmaktadır.

'Fikrim, projem ve bunları hayata geçirecek takımım var' diyen kardeşlerimizin TEKNOFEST'te başvurularını öneriyorum, insanlık için büyük bir adım olarak gördüğümüz projelerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimize bir nebze kattı sağlayabilmek adına yaptığımız bu çalışmalarda rol model olarak TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal’ı görüyorum, verdiği desteklerden dolayı TÜBİTAK Başkanımıza tekrar teşekkür ederim. Ayrıca Teknofest’te katılım sağlanması yönünde yaptıkları bu etkinlikten dolayı Şehit Önder Pınar ortaokulu Müdürü Sayın Engin Yılmaz’a, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Sayın Sema Akbıyık’a, Okulun Kıymetli Öğretmenlerine ve bizleri bu etkinlikte yalnız bırakmayan Sayın Kadir Apohan kardeşime teşekkür ederim.