Elazığ Valiliği tarafından şehidimiz Fethi Sekin anısına ve tüm şehitlerimiz adına “Şehit, Vatan ve Bayrak” konulu şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenecek.

İl geneli tüm kamu kurum ve kuruluşları ve halkın katılımıyla gerçekleştirilecek olan yarışma; 18 yaş altı ve üstü, gençler ve yetişkinler olmak üzere iki kategoride yapılacak.

Elazığ Valiliği’nce yapılan açıklama şöyle:

“Elazığ Valiliği tarafından şehidimiz Fethi Sekin anısına ve tüm şehitlerimiz adına “Şehit, Vatan ve Bayrak” konulu şiir ve kompozisyon yarışması düzenlenecektir.

İl geneli tüm kamu kurum ve kuruluşları ve halkın katılımıyla gerçekleştirilecek olan yarışma; 18 yaş altı ve üstü, gençler ve yetişkinler olmak üzere iki kategoride yapılacaktır.

Yarışmaya katılacak eserlerde aranacak şartlar aşağıdaki gibi olup, başvuru müracaatları 02.01.2018 ile 28.02.2018 tarihleri arasında Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılacaktır.

Şiir yarışması için aranan şartlar : (18 yaş altı gençlere yönelik)

· Şiirler,A4 kâğıdına kendi el yazısı ve siyah mürekkepli kalemle yazılacaktır.

· İki sayfayı geçmeyecektir.

· Katılımcılar, şiirlerini çeşitli kaynak ve dokümanları araştırarak, kendi bilgi, duygu ve düşüncelerine göre yazacaklardır.

· Eserin arkasına yarışmaya katılımcının adı, soyadı, okulu ve iletişim bilgileri yer alacaktır.

Kompozisyon yarışması için aranan şartlar : (18 yaş üstü yetişkinlere yönelik )

· A4 kâğıdına kendi el yazısı ve siyah mürekkepli kalemle yazılacaktır.

· İki sayfayı geçmeyecektir.

· Katılımcılar, kompozisyonlarını çeşitli kaynak ve dokümanları araştırarak, kendi bilgi, duygu ve düşüncelerine göre yazacaklardır.

· Eserin arkasına katılımcının adı, soyadı ve iletişim bilgileri yazılacaktır.

Yarışma sonucunda dereceye giren eserler için Elazığ Valiliğince 18.03.2018 tarihinde Şehitleri Anma Günü programında düzenlenecek ödül töreninde takdim edilecek olup, yarışmada şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren

1. esere tam altın,

2. esere yarım altın,

3. esere çeyrek altın verilecektir.

Yarışmaya tüm halkımız davetlidir. Kamuoyuna duyurulur.”