Bitlis’te yaşanan elim helikopter kazasında şehit olan 8. Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş ile 10 kahraman askerimiz Ankara’da resmi tören ile memleketlerine uğurlandı.

Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde askeri helikopterin düşmesi sonucunda 8. Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş ile birlikte 10 kahraman askerimiz son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze programına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum eski Başbakan Binali Yıldırım, askeri erkân, şehitlerimizin ailesi, akrabaları ve çok sayıda vatandaş da törene katıldı.

Bitlis’te elim helikopter kazasındaki şehitlerimiz Ankara’dan memleketlerine uğurlandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KOMUTANLIĞIN ÖTESİNDE OSMAN ERBAŞ DURUŞUYLA MÜTEVAZILIĞIYLA ÇOK DEĞERLİYDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Musalla taşında ebediyete uğurladığımız şehitlerimizle son buluşmamızda, temenni ediyorum ki, Sevgili Peygamber'in sancağı altında bizi buluştursun. Komutanlığın ötesinde duruşuyla Osman Erbaş mütevazılığıyla çok değerliydi. "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar dirilerdir, siz bilemezsiniz". 11 şehidimizi Hakk'a uğurlarken, diri olan bu şehitlerimiz Sevgili Habibi'n sancağı altında, biliyoruz inşallah. Biz şehitlerimizin şahitliğine muhtacız. Rabb'im bizlere de bu mertebeyi nasip etsin" açıklamalarında bulundu.

ŞEHİTLERİMİZ

1. Korgeneral Osman ERBAŞ   -   YOZGAT

2. İsth.Alb.Şentürk AYDINYER   -   KARS

3. Bkm. Yzb.Salih SARIOĞLU   -   SAMSUN

4-Topçu Kd.Çvş. Nazmi YILMAZ   -   KAHRAMANMARAŞ

5. Bkm.Asb.Kd.Bçvş. Mehmet DEMİR   -   KAHRAMANMARAŞ

6. Mu.Asb.Kd.Üçvş.Ömer UMULU   -   KIRIKKALE

7.Uzm Çvş Hakan Gül   -   AMASYA

8. Kr. Plt. Yzb. Tayfun KUREŞ   -   TRABZON

9. Kr.Plt. Yzb. Gökhan UYSAL   -  AFYONKARAHİSAR

10. Tekns.Kd.Çvş. Şükrü KARADİREK   -  AFYONKARAHİSAR

11. P.Uzm.Çvş. Tolga DEMİRCİ   -   KAYSERİ

                                       YARALILARIMIZ

1. Per.Bnb.Alptekin KÖPRÜLÜ   -    GÜMÜŞHANE

2. Huk.Yzb.Ender UZUNÇAKMAK   -   ORDU

Medya grubumuz olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine bağ sağlığı yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyoruz…